Akbank ve Kolay İK KOBİ'lerin İK yönetimini dijitale taşıyor

-Akbank, Kolay İK ile yaptığı işbirliğiyle işletmelerin insan kaynakları süreçlerini kolaylaştırmayı sağlıyor

06 Aralık 2017 Çarşamba 14:49
Akbank ve Kolay İK KOBİ'lerin İK yönetimini dijitale taşıyor






İSTANBUL (AA) - Akbank, Kolay İK ile yaptığı işbirliğiyle işletmelerin insan kaynakları süreçlerini kolaylaştırmayı ve bu süreçlerle ilgilenen çalışanların iş yükünü en aza indirmeyi sağlıyor.

Akbank açıklamasına göre, Akbank'ın KOBİ’leri dijitalleştirmek ve iş verimliliklerini artırmak üzere Türkiye'nin ilk bulut tabanlı insan kaynakları yönetimi sistemi Kolay İK ile yaptığı işbirliğiyle işletmeler İK süreçlerini dijitale taşırken maaş ödemelerini de aynı uygulamadan gerçekleştirebilecekler.

Bu kapsamda KOBİ'ler bordro, izin, eğitim, harcama, zimmet, özlük bilgileri gibi birçok konuda şirket çalışanlarına dair süreçlerini rahatça ve güvenli bir şekilde yönetebilecek ve ihtiyaç duydukları her an çalışanlarına dair öğrenmek istedikleri bilgilere bilgisayar, akıllı telefon ya da tabletlerinden ulaşabilecekler.

Kolay İK ile yapılan Akbank Direkt entegrasyonu sayesinde KOBİ’ler Akbank hesaplarından yaptıkları maaş ödemelerini bu uygulama üzerinden kolayca gerçekleştirebilecekl ve üstelik ilk 1 ay ücretsiz deneyebilecek ve bu süre sonunda devam etmek isterlerse Akbank’tan maaş ödemelerini gerçekleştiren firmalar Kolay İK’dan 6 ay daha ücretsiz yararlanabilecekler.


-"KOBİ’lerimizin ihtiyaçlarına cevap vermeye gayret sarf ediyoruz"


Açıklamada görüşlerine yer verilen Akbank KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Bülent Oğuz, bu işbirliğinin "müşterinin ihtiyacının olduğu yerde olma" vizyonlarının bir parçası olduğunu belirtti.

KOBİ'lerin finansal ihtiyaçlarının yanı sıra finansal olmayan ihtiyaçlarına da cevap vermeye gayret sarf ettiklerini aktaran Oğuz, gelişen teknolojiyle birlikte müşterilerin işlerini kolaylaştıracak, verimliliklerini artıracak uygulamaların her geçen gün önem kazandığını gördüklerini, kendilerinin de, iş ortaklarıyla KOBİ’lerin dijital dönüşümlerinde yanlarında olmayı istediklerini dile getirdi.

Oğuz, KOBİ'lere farklı alanlarda çözümler sunarak, işlerine katkıda bulunmayı hedeflediklerini anlattı.

Bordro yönetimi, toplu maaş ödemeleri, yıllık izin/çalışan hakları yönetimi, masraf-nakit avans yönetimi ve performans yönetimi gibi pek çok İK süreçlerinde KOBİ’lerin hayatını kolaylaştırmak üzere Kolay İK ile Akbank olarak bir işbirliği gerçekleştirdiklerini belirten Oğuz, şunları kaydetti:

"Mevcut durumda küçük işletmeler bu işlerini daha geleneksel ve manuel yöntemlerle yapıyor ve bilgilerini excelde tutuyor. Bulut tabanlı, kullanıcı dostu bu tip uygulamalar hayatlarında olmadığı için hata payları yüksek oluyor. Bu gerçekten hareketle özellikle küçük işletmelerin herhangi bir yatırım yapmadan kullanabileceği bir İK programı arayışımızda Kolay İK ile tanıştık. Müşterilerimizin Akbank hesaplarından yaptıkları maaş ödemelerini bu uygulama üzerinden gerçekleştirebilmeleri için Kolay İK ile bir entegrasyon yaptık.

İK süreçlerinin tek çatı altında yönetilmesine imkan sağlayan bu uygulama ile müşterilerimiz verimliliklerini artıracak ve daha az yanlışla işlerini tamamlayabilecekler. Müşterilerimizin işlerini yönetirken gerçekleştirdikleri birçok operasyon var. Bugüne kadar muhasebe ve finans yönetimi, insan kaynakları alanındaki işbirliklerimizle KOBİ’lerimize çözüm sunduk. Önümüzdeki dönemde de KOBİ’lerimizin diğer konulardaki günlük operasyonlarını kolaylaştıracak, rekabette öne çıkmalarını sağlayacak uygulamalardan oluşan bir ekosistem yaratmaya devam edeceğiz. Bu sayede dijital dönüşüme uyumlu bir şekilde KOBİ’lerimizin verimliliklerini artırmayı amaçlıyoruz."

Kolay İK Kurucu Ortağı Çağlar Yalı ise Kolay İK olarak kuruldukları günden bu yana önceliklerinin Türkiye'deki şirketlerin güçlenmesine ve dijitalleşmesine yardımcı olmak olduğunu aktardı.

Yalı, Akbank ile yapacakları yeni işbirliği ile de Türkiye'de faaliyet gösteren şirketlerin çalışanlara yaptıları ödemelerin hızlı ve verimli şekilde tamamlanmasını sağladıklarını dile getirdi.

Anahtar Kelimeler:
Akbank
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.