Amasya'da terör protestosu

Sinan HARMANCI/AMASYA, () - AMASYA'da iki günde gelen 30 şehit haberi, vatandaşları sokağa döktü. Yüzlerce kişi ellerinde Türk bayrakları ile terörü lanetledi. Memur-Sen Amasya Şubesi tarafından Yavuz Selim Meydanı'nda toplanan yüzlerce...

08 Eylül 2015 Salı 15:14
Amasya'da terör protestosu






Sinan HARMANCI/AMASYA, () - AMASYA'da iki günde gelen 30 şehit haberi, vatandaşları sokağa döktü. Yüzlerce kişi ellerinde Türk bayrakları ile terörü lanetledi.
Memur-Sen Amasya Şubesi tarafından Yavuz Selim Meydanı'nda toplanan yüzlerce kişi ellerinde Türk bayrakları ile "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları attı. Çeşitli sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin yanı sıra vatandaşların da destek verdiği protesto gösterilerinde şehitlere saygı, teröre tepki gösterildi. Eylem sırasında 51 yaşındaki Canibe Kaçmaz isimli bir kadın, Van Başkale'de 7 ay önce göreve başlayan oğlu Uzman Çavuş Murat Dursun Hünerci'den 3 gündür haber alamadığını ileri sürerek gözyaşı döktü. Kadını, alanda bulunanlar ve polis sakinleştirmeye çalıştı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından grup adına açıklama yapan Memur-Sen Amasya Şube Başkanı Recep Eliaçık, "Bugün burada teröre karşı tek ses ve tek yürek olmak için toplanmış bulunuyoruz. Gün hep birlikte en büyük temel hak olan yaşama hakkına sahip çıkma günüdür. Büyük Memur-Sen ailesi olarak başta Dağlıca ve Iğdır olmak üzere ülkemizin çeşitli şehirlerinde yaşanan ve milletimizi derinden sarsan eli kanlı terör örgütünün saldırılarını şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz" dedi. Basın açıklamasının ardından şehitler için Kuran okundu, dualar edildi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.