Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Gökçek: Mevcut durumu korumaktan başka hiçbir şey yapmadık

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, Anıtkabir'in imara açılacağı iddialarıyla ilgili, "Mevcut olan durumu korumaktan başka hiçbir şey yapmadık." dedi.

18 Temmuz 2017 Salı 17:42
Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Gökçek: Mevcut durumu korumaktan başka hiçbir şey yapmadık






ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Anıtkabir'in imara açılacağı iddialarıyla ilgili "Askeriye bize, 'Binalarımızı meşru hale getirin, biz bunları yıkmayacağız.' diyor. Biz de plan değişikliği yaptık, askeri alan ilan ettik. Mevcut olan durumu korumaktan başka hiçbir şey yapmadık." dedi.

Gökçek, Büyükşehir Belediyesinde düzenlediği basın toplantısında, Anıtkabir'de yapılan plan tadilatının gündeme gelmesinin nedeninin Mimarlar Odasının basına verdiği beyanat olduğunu belirtti.

Konunun sosyal medyaya "Anıtkabir'i yıktırmayız, ranta açtırmayız. Kimse Anıtkabir'e dokunamaz." gibi ifadelerle yansıdığını söyleyen Gökçek, "Kim dokunuyor? Öyle bir saçmalık olabilir mi? Söylediklerinin ve anlattıklarının

"Yapılan iş son derece meşru"

Plan değişikliğini harita üzerinde anlatan Gökçek, şöyle devam etti:

"Anıtkabir'in yasal sınırları olduğu bir alan var. Bu yasal alan bizim yaptığımız değil, oldum olası var olan bir alan. Bir de sit alanı var. Esas plan değişikliğinin yapıldığı alan sit alanı içerisinde. Fevzi Çakmak ile Akdeniz caddelerinin kesiştiği karşı köşede kalan bir yerde. Yani Anıtkabir alanının içerisinde olan bir yer değil. Bu yerin Anıtkabir ile fiilen bir ilişkisi yok. Askeriye bize, 'Binalarımızı meşru hale getirin, biz bunları yıkmayacağız.' diyor. Biz de plan değişikliği yaptık, askeri alan ilan ettik. Mevcut olan durumu korumaktan başka hiçbir şey yapmadık. Ayrıca biz Büyükşehir Belediyesi olarak talep etmedik. Talep eden Milli Savunma Bakanlığı. Buranın mülkiyeti de Milli Savunma Bakanlığına ait. Yapılan iş son derece meşru."

Gökçek, bir gazetecinin, "Mimarlar Odası bu kararı yargıya taşıyacaklarını söylüyor, nasıl değerlendirsiniz?" sorusuna, "Hiç durmasınlar. Şimdi rezil oldular. İşin doğrusunu hem basın toplantısında hem de Twitter'da ortaya koydum. Nesini mahkemeye verecekler? Verirlerse iyice rezil olurlar." cevabını verdi.

Muhabir: Muhammed Boztepe

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.