Antalya'da teröre tepki eylemleri

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, () - HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi Dağlıca kesiminde PKK saldırısında şehit olan askerler ile Iğdır ve Tunceli'de şehit olan polisler nedeniyle Antalya'da protesto gösterisi düzenlendi. Atatürkçü Düşünce Derneği...

08 Eylül 2015 Salı 19:08
Antalya'da teröre tepki eylemleri






Mehmet ÇINAR/ANTALYA, () - HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi Dağlıca kesiminde PKK saldırısında şehit olan askerler ile Iğdır ve Tunceli'de şehit olan polisler nedeniyle Antalya'da protesto gösterisi düzenlendi.
Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Eğitim İş gibi sivil toplum örgütlerinin oluşturduğu Cumhuriyet İçin Antalya El Ele Platformu, terörü Attalos Meydanı'nda lanetledi. Türk ve Atatürk bayraklarıyla Attalos Heykeli önünde toplanan platform üyeleri adına açıklamada bulunan ADD Antalya Şube Başkanı İbrahim Daş, "Uyan Türkiye, şehitlerimizin sorumlusu AKP" dedi.
Bölücü terör örgütü KCK-PKK'nın kalleşçe saldırıları sonucu çok sayıda şehit verildiğini belirten Daş, "Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Ulusu tarihinin en karanlık, en acılı günlerini yaşamaktadır. Şehit sayısını, rakamları karıştırır olduk. Nerede kaç asker ve polisimizin şehit düştüğünü, unutur gibi olduk. Büyük bir katliam olmadıysa duymaz, görmez olduk. Oysa bizim şehidimizin biri de bini de bir olmalıdır" diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mecliste AKP dışında bir koalisyon kurulmasını engelleyip, 1 Kasım'da seçimin yenilenmesini sağladığını belirten ADD Şube Başkanı Daş, şöyle konuştu:
"Amaç bölünme anayasası yapmak için yeter sayısı olan 367 yada 400 milletvekili sayısına ulaşmaktır. Sırf bu amaçla dün kol kola girdiği, şımartıp büyüttüğü, kanlı terör örgütünü sözde düşman ilan edip onunla mücadele ediyor gibi görünüp, halk nazarında kaybettiği itibarını kazanmaya, halkın oyunu yeniden almaya çalışmaktadır. Ne yazık ki bugün bize yaşatılan terörün, verdiğimiz şehitlerin amacı budur."

MEMUR SEN DE TERÖRÜ KINADI
Bir başka terör protestosu ise Kışlahan Meydanı'nda yapıldı. Memur Sen Antalya Şubesi'nce gerçekleştirilen eyleme sendika üyeleri Türk bayraklarıyla katıldı. Burada yapılan açıklamada ise teröre karşı tek yürek tek ses olunması çağrısında bulunuldu. Milletimizi derinden sarsan eli kanlı terör örgütünün saldırılarını şiddetle kınanan ve lanetlenen eylemde, şu açıklamalarda bulunuldu:
"Terör kan ve şiddetten beslenen bir insanlık suçudur. Bu insanlık suçunu ancak aklı, ruhu ve vicdanı iflas etmiş kişiler ve gruplar işleyebilir. Ülkemize, milletimize ve geleceğimize yönelen bu canice saldırılar ister PKK, ister IŞİD, isterse DHKP-C'den gelsin, terörü, teröre destek verenleri, terörün arkasındaki iç ve dış güçleri nefretle kınıyoruz."

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.