Askere alınmak için dilekçe verdiler

ESKİŞEHİR'de Türk Eğitim Sen üyeleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki askeri birliklerle beraber PKK terör örgütüne karşı mücadelede görev almak için askerlik şubesine dilekçe verdi. Türk Eğitim Sen üyesi yaklaşık 200...

08 Eylül 2015 Salı 15:27
Askere alınmak için dilekçe verdiler






ESKİŞEHİR'de Türk Eğitim Sen üyeleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki askeri birliklerle beraber PKK terör örgütüne karşı mücadelede görev almak için askerlik şubesine dilekçe verdi.
Türk Eğitim Sen üyesi yaklaşık 200 kişi ellerinde Türk Bayraklarıyla öğle saatlerinde Cunidiye Mahallesi'ndeki Eskişehir Askerlik Şubesi önünde toplandı. Sendika üyelerine bazı vatandaşlar da destek verdi. 55 yaşındaki ev hanımı Nermin Çelik askere gitmek istediğini söyledi. Askerlik Şubesi önünde 1 dakikalık saygı duruşunda bulunan kalabalık İstiklal Marşı'nın ardından dua okudu.
Kalabalığa hitaben konuşma yapan Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Haydar Urfalı "Yaşadığımız bu süreçte bir yanda polislerimiz, diğer yanda Mehmetçiklerimiz artan ve azgınlaşan hain saldırıların kurbanı olmakta, her gün Anadolu'nun dört bir yanından ocaklarda yükselen feryatlar, acı, gözyaşı ve hüzün, bağrımıza bir bıçak gibi saplanmaktadır. Ocaklara yangınlar düşüren terörü ve kalleşçe, adice evlatlarımızı katleden kirli ve kiralık terör çetesi PKK'yı lanetliyoruz" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından kalabalık, 'Ülkemizin içinde bulunduğu terörle mücadele ortamına katkıda bulunmak için Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki askeri birliklere, hain PKK'ya ve türevlerine karşı mücadele etmek için görev almak istiyorum' yazılı dilekçeleri imzalayarak topluca Askerlik Şubesi'nde görevli bir asteğmene teslim etti. 
Grup, askerlik şubesi önünden kent merkezine doğru "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK" ve "Eskişehir uyuma şehidine sahip çık" sloganları atarak yürüdü. Yaklaşık 500 metre kadar yürüyen grup daha sonra dağıldı.

  FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.