Bağcılar Belediyesi'nden geri dönüşüme katkı

- Belediye tarafından 9 ayda cadde ve sokaklardan 4 bin 753 ton cam atığı toplandı

30 Ekim 2017 Pazartesi 15:21
Bağcılar Belediyesi'nden geri dönüşüme katkı






İSTANBUL (AA) - Bağcılar Belediyesi'nce yürütülen geri dönüşüm çalışmaları kapsamında 9 ayda cadde ve sokaklardan 4 bin 753 ton cam atığı toplandı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Ambalaj Atığı Toplama ve Ayırma Tesisi'nin kurulduğu günden bugüne kadar geçen 2,5 yılda toplanan 13 bin 118 ton cam atığından 1 milyon 311 bin 800 litre benzin tasarruf edildi.

Tesis çalışmaları devam ederken, geri dönüşüm hizmetiyle hem ekonomiye katkı hem de çevrenin temiz tutulması sağlanıyor.

Belediyenin Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından yürütülen Cam Atığı Toplama Projesi iki şekilde gerçekleştiriliyor.

Projenin birinci ayağında 22 mahallede ev, okul, kamu kurumları, alışveriş merkezleri ile bazı sokak başlarına konulan kumbara ve konteynerlerde biriken cam atıkları belirli zamanlarda toplanıyor.

Ayrıca görevli personeller de sokak sokak gezerek özel araçlarla söz konusu maddeleri geri dönüşüme kazandırıyor.

Cam atıkları daha sonra götürüldüğü tesiste ayrıştırma işlemine tabi tutuluyor. Ayrıştırılan camlar, cam fabrikalarına gönderilerek yeniden dönüşümü sağlanıyor.

Çalışmalar kapsamında 9 ayda cadde ve sokaklardan 4 bin 753 ton cam atığı toplandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.