Bahçesaray'da karasabanlı tarım

Osman BEKLEYEN / VAN, () - VAN'ın Bahçesaray İlçesi'nin Liçan Mahallesi'nde bazı vatandaşlar, traktörlerin giremediği dik yamaçlardaki tarlalarını hala karasaban ve öküzlerle sürüyor. Karasabanın kendilerine ata yadigarı olduğunu belirten...

12 Nisan 2015 Pazar 12:16
Bahçesaray'da karasabanlı tarım






Osman BEKLEYEN / VAN, () - VAN'ın Bahçesaray İlçesi'nin Liçan Mahallesi'nde bazı vatandaşlar, traktörlerin giremediği dik yamaçlardaki tarlalarını hala karasaban ve öküzlerle sürüyor. Karasabanın kendilerine ata yadigarı olduğunu belirten Liçanlı vatandaşlar, yorucu ama zevkli olduğunu söyledi.
Tarımda makineleşme ve teknoloji Van'ın Bahçesaray İlçesi Liçan Mahallesi'nde işe yaramıyor. Liçanlı vatandaşlar, traktörün giremediği dik yamaçlardaki tarım arazilerini kendi el yapımı karasaban ve öküzlerle sürüp ekime hazırlıyor. Havaların ısınmasıyla birlikte arazilerini sürmeye başlayan vatandaşlar, kışın büyük bir özenle besledikleri öküzlerini karasabana bağlayarak günlerce çift sürüyor.

Liçanlı çiftçiler, karasabanın babalarından kendilerine kalan bir gelenek olduğunu belirterek, "Bahçesaray'ın birçok yeri dik yamaç. Bizim arazilerimiz de böyle dik yamaçların olduğu bölgelerde. Arazimize traktör giremediği için karasabanla tarlalarımızı sürüyoruz. Zor olsa da biz bu işten keyif alıyoruz" dedi.
FOTOĞRAFLI

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.