Bakan Zeybekci: Hiç kimse benden daha milliyetçi olamaz

Ediz VERDİOĞLU/DİDİM (Aydın), () - EKONOMİ Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye'nin güçlü iktidar çıkardığını ama güçlü muhalefet çıkaramadığını belirtip, "Biz bu ülkenin yumurta sırtında olan insanlarıyız. Yokluk nedir iyi...

21 Mayıs 2015 Perşembe 18:07
Bakan Zeybekci: Hiç kimse benden daha milliyetçi olamaz






Ediz VERDİOĞLU/DİDİM (Aydın), () - EKONOMİ Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye'nin güçlü iktidar çıkardığını ama güçlü muhalefet çıkaramadığını belirtip, "Biz bu ülkenin yumurta sırtında olan insanlarıyız. Yokluk nedir iyi bilirim. Halkın içinden çıkan insanlarız. Hiç kimse benden daha milliyetçi olamaz. Hiç kimse bu ülkeye Tayyip Erdoğan'dan daha sevdalı olamaz" dedi.
Bakan Nihat Zeybekci, AK Parti Didim İlçe Teşkilatı'nın düzenlediği 'Didim'in Geleceği' konulu toplantıya katılmak için ilçeye geldi. Bakan Zeybekci, ilçe girişindeki Dalyan Kavşağı'nda Aydın Valisi Erol Ayyıldız, Didim Kaymakamı İskender Yönden, AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, AK Parti Didim İlçe Başkanı Cenk Ünlü, partisinin Muğla milletvekili adayları ve partililer tarafından karşılandı. Didim'de Cumhuriyet Caddesi'nde esnaf ziyaretlerinde bulunan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, dükkanlara girerek, vatandaşlarla sohbet etti, sorunlarını dinledi. Vatandaşların ilgisiyle karşılanan Bakan Zeybekci, kendisine iletilen talepleri dinledi.
Bakanı Nihat Zeybekci, esnaf ziyaretleri sonrası Didim Ticaret Odası Aytaç-Nurullah Kocabıyık Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Didim'in Geleceği" konulu toplantıya katıldı. Bölgenin en güzel kızı ve en güzel delikanlısı olarak nitelediği Didim'in kendisi için ayrı bir öneme sahip bir kent olduğunu belirten Bakan Zeybekci, "Özellikle tabiatı çok güzel. Ayrıca henüz daha Bodrum'laşmamış ve henüz daha Antalya olmamış kültürlerini ve özelliklerini halen koruyan, 25 yıldan bu yana Didimli'yim diyebileceğim bir yer" dedi.
HASTANE SÖZÜ VERDİ
Didim'i iyi tanıdığını, sorunları ile eksikliklerini de bildiğini ifade eden Bakan Zeybekci, "Didim'in birinci probleminin hastane eksikliği. Kuşadası'nda olduğu gibi insanımıza, milletimize yakışan, hizmetkar devlet anlayışının bütün özellikleriyle ortaya çıktığı muhteşem bir hastaneyi Didim'e kazandırmamız gerekiyor. Bunu da önümüzdeki dönemde biz yapacağız" diye konuştu.
Yeni dönemde Aydın ile ilgili takip edecekleri meselelerin en başında Didim'in Devlet Hastanesi projesinin olacağını vurgulayan Bakan Zeybekci, 2015 sezonunda bu konuyla hastanenin yapılacak yeri, yatak kapasitesi, proje bitim tarihi ve yapım başlanma tarihi ile ilgili somut sözlerin vatandaşlara iletileceğini ifade etti. Bakan Zeybekci, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Didim, sahip olduğu değerleri ve potansiyelleriyle turizmde yeniden yapılandırabileceğimiz bir şehir. Didim'e zengin turistin geldiği, sağlık turizminin, spor turizminin ve kültür turizmi gibi bütün unsurlarının geldiği ve bu şekilde yeni bir planlama yapabileceğimiz inanılmaz zengin alanlarımız var. Bu bölgeler çok iyi planlanmalı. Didim, 12 ay turizmin olabildiği bir merkez olmalı."
Didim'in Türkiye'nin golf merkezi olabileceğini de vurgulayan Bakan Zeybekci, Didim'in bütün spor oyunlarının çok rahat bir şekilde yapılabildiği ve kampların gelebildiği bir merkez olması gerektiğini ve Ege'nin sağlık merkezi olması gerektiğini de kaydetti.
"SOSYAL GÜVENLİK AÇIĞIMIZ, FRANSA'NIN TOPLAM RAKAMINA EŞİT"
Türkiye genelinde çalışmalar ve ekonomik rakamlar hakkında da bilgi veren Bakan Zeybekci, konuşmasında asgari ücretle ilgili muhalefetin vaatlerini eleştirerek, şunları söyledi:
"Türkiye'nin bütçesinin 3'te 1'i sosyal güvenliğe gidiyor. Bizim sosyal güvenlik açığımız, Avrupa devleti ve milli gelirimizin 4 misli fazlamız olan Fransa'nın toplam rakamına eşit. Seçim kampanyası sebebiyle bu milletin aklına dokunan her türlü açıklama, bu ülkeye ihanettir, gelecek nesillere ihanettir. Asgari ücret artarsa devletin cebinden bir kuruş çıkmaz. Bunun tarafı reel sektördür, işverenlerdir. "
7 Haziran'da iktidar değişikliğinin olmayacağını öne süren Bakan Zeybekci, Türkiye'nin güçlü iktidar çıkardığını, ama güçlü muhalefet çıkaramadığını iddia etti. "Biz bu ülkenin yumurta sırtında olan insanlarıyız" diyen Bakan Zeybekci, "Biz bu milletin insanlarıyız. Yokluk nedir iyi bilirim. Halkın içinden çıkan insanlarız. Hiç kimse benden daha milliyetçi olamaz. Hiç kimse bu ülkeye Tayyip Erdoğan'dan daha sevdalı olamaz. Biz bugüne kadar bu milletin karşısına hep projelerimizle, hayallerimizle çıktık. Biz bu yola çıkarken 'Ne aldatılan, ne aldatan olmayacağız' dedik. Halkımıza söylediğimiz, verdiğimiz her sözün arkasındayız. Aydın ve Didim ile ilgili söylediğimiz projeleri canımız pahasına yapmaya hazırız."

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.