Balıkesir'de ceviz büyüklüğünde dolu yağdı

Hilmi DUYAR/ BALIKESİR, () - BALIKESİR'in Karesi İlçesi'nde, akşam saatlerinde aniden bastıran dolu ve yağmur, ağaçların dallarını kırdı, meyveleri döktü. Otomobiller zarar görürken, vatandaşlar, yağmur sonrası otomobillerin üzerlerini...

20 Mayıs 2015 Çarşamba 22:23
Balıkesir'de ceviz büyüklüğünde dolu yağdı






Hilmi DUYAR/ BALIKESİR, () - BALIKESİR'in Karesi İlçesi'nde, akşam saatlerinde aniden bastıran dolu ve yağmur, ağaçların dallarını kırdı, meyveleri döktü. Otomobiller zarar görürken, vatandaşlar, yağmur sonrası otomobillerin üzerlerini mukavva ve kilimlerle örterek önlem aldı. 
Karesi İlçesi'nde 'Yaz Yağmuru' dedirten olay yaşandı. İlçenin birçok mahallesine yağmur düşmezken, Paşaalanı ve Toygar mahalleleri ile Küçük Sanayi Sitesi'nde saat 17.30 sırlarında aniden yağmurla karışık ceviz büyüklüğünde dolu yağmaya başladı. Yolda yürüyen vatandaşlar, iri dolu tanelerinden korunmak için saçak altlarına ve dükkanlara sığındı. Ancak şiddetli dolu otomobillerin camlarının kırılması ve çatlamasına, kaportalarının zarar görmesine neden oldu. Ağaçların dalları kırılırken, erik, şeftali, kiraz ve benzeri meyveler yere döküldü. Dolu yağışı durduktan sonra ancak dışarı çıkabilen vatandaşlar araçlarının üzerini, mukavva, kilim ve benzeri örtülerle kaplayarak, ikinci bir dolu yağışına karşı önlem aldı.

Küçük Sanayi Sitesi'nde de etkili olan yağmur cadde ve sokakları dereye çevirdi. Bazı binaların su olukları da doludan parçalandı. Onlarca vatandaş, zarar gören araçları için Kuvayi Milliye Polis Karakolu'na giderek tutanak tutturdu.

FOTOĞRAFLI 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.