Bilal Erdoğan; 'Başkanlık sistemi, Tayyip Erdoğan varken değil, yokken ihtiyacımız olan bir sistem'

Safiye TARI/BİGA (Çanakkale), () - CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, başkanlık sisteminin koalisyonsuz sistem olduğunu söyleyerek, "Başkanlık sistemi, Tayyip Erdoğan varken değil, Tayyip Erdoğan yokken ihtiyacımız...

22 Mayıs 2015 Cuma 19:52
Bilal Erdoğan; 'Başkanlık sistemi, Tayyip Erdoğan varken değil, yokken ihtiyacımız olan bir sistem'






Safiye TARI/BİGA (Çanakkale), () - CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, başkanlık sisteminin koalisyonsuz sistem olduğunu söyleyerek, "Başkanlık sistemi, Tayyip Erdoğan varken değil, Tayyip Erdoğan yokken ihtiyacımız olan bir sistem" dedi.
Çanakkale'nin Biga ilçesine gelen Bilal Erdoğan, bir dizi temaslarda bulundu. İlk olarak Biga Anadolu İmam Hatip Lisesi Hacı Ali Doğan Erkek Öğrenci Yurdu'nda düzenlenen toplantıya katılan Bilal Erdoğan, daha sonra Ak Parti İstanbul Milletvekili ve Çanakkale milletvekili adayı olan arkadaşı Bülent Turan'ın seçim çalışmalarına destek verdi.
Gümüşçay Beldesi'nde Belediye Başkanı Ak Partili Adnan Pastırmacı'yı ziyaret eden Erdoğan ve Turan, beldedeki Nasuh Çelebi Camisi'nde cuma namazı kıldı.
Cami çıkışında, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Bilal Erdoğan, kalabalıkla fotoğraf çektirdi. Ardından Ak Parti Gümüşçay Belde Başkanlığı Seçim Bürosu'nun açılışı yapıldı.
"İFTİRALARA RAĞMEN VAKIF FAALİYETLERİYLE UĞRAŞACAĞIM"
Açılışta konuşan Bilal Erdoğan babası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını getirdiğini söyledi. Biga'ya eğitim ve sivil toplum faaliyetleriyle uğraşan bir kişi olduğunu belirten Erdoğan şunları söyledi:

"Bugün de sivil toplum kuruluşlarıyla bir toplantı yapmak için geldim. Ancak burada milletvekili adayımız Bülent Turan, benim 25 yıldır tanıdığım, saydığım sevdiğim bir ağabeyim, bir kardeşim olduğu için davet etti. Ben de onu yalnız bırakmak istemedim. Çalışmalarına katılıp Çanakkaleli kardeşlerimizle selamlaşmak istedim. Tabi ki ister istemez bir seçim konuşması olacak. Ama önümüzdeki 7 Haziran seçimlerine giderken, birkaç seçenek gelecek sandıkta önümüze. Bir tarafta 12-13 yıl bu ülkeye hizmet etmiş, birçok tabuları yıkmış, birçok ilklerin altına imza atmış hareket var. Halkın oylarıyla seçilmiş bir Cumhurbaşkanının idamla yargılanmasına baş kaldıran bir ülke var. Nerede bu demokrasi havarileri, nerede Batı medeniyeti? Bir milyon insan Ruanda'da, 250 bin soydaşımız Bosna Hersek'de öldü. 350 bin insan Suriye'de öldü. Hala ölüm kusuyor Esed rejimi. Nerede insan hakları? Nerede Avrupa medeniyeti? Nerede Birleşmiş Milletler? Türkiye Cumhuriyeti, dünyanın 17'inci büyük ekonomisi olmasına rağmen, dünyanın en çok dış yardımı yapan 3'üncü ülkesi haline geldi. Sadece 5 milyar doları Suriyeli mültecilerin barınmasına, bakımına, giyinmesine, sağlığına harcadık. Nerde Avrupa Birliği, Birleşmiş Milletler, Amerika. Ya Türkiye, dünyadaki bütün mazlum halkların, özlemini duyduğu, baktığı ülke olmanın hakkını verecek ya da Türkiye kumpasların, iftiraların, koalisyonların, fakirliğin, tekrar yolsuzlukların merkezi haline gelecek. Ne iftira atarlarsa atsınlar ben yine vakıf faaliyetleriyle uğraşacağım. Yine yurt işi, okul işi, yine eğitim işi yapacağım. Ben hesabımı öte tarafta soracağım. Çünkü biz gerçek mahkemenin öbür tarafta olduğuna inanmış insanlarız. Diyanetimi kapatmak isteyen var, İmam Hatibimi kapatmak isteyen var. Bütün bu kazanımlarımızın kaybedilmemesi için çok hayati bir dönemece geldik."
"KOALİSYONLAR OLMAMASI İÇİN OY VERECEĞİZ"
Mevcut seçim sisteminin koalisyon üreten bir seçim sistemi olduğunu ileri süren Bilal Erdoğan, "Türkiye tarihinde Tayyip Erdoğan'dan önce koalisyonsuz dönemler 10 yıl sürüyor muydu? Sürmüyordu. Tayyip Erdoğan'dan sonra da koalisyonların olmaması için oy vereceğiz. Başkanlık sistemi nedir? Koalisyonsuz sistemdir. Başkanlık sistemi, Tayyip Erdoğan varken değil, Tayyip Erdoğan yokken ihtiyacımız olan bir sistem. Türkiye'nin geleceği için, Türkiye'nin gerçekten merkez ülke olabilmesi, bu kazanımlarını asla kaybetmemesi için 7 Haziran'da sandıklarda avazımız çıktığı kadar bu mesajı haykıracağız inşallah" dedi.
Konuşmaların ardından, Bilal Erdoğan, milletvekili adayı Bülent Turan ve partililer Gümüşçay Beldesi Seçim Bürosu'nun açılışını yaptı.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.