Bingöl'de şehit 33 er 22'inci kez anıldı

 BİNGÖL- Elazığ Karayolu'nda 24 mayıs 1993 tarihinde PKK'lilerce şehit edilen silahsız 33 asker, Anıttepe mevkisinde düzenlenen törenle 22'inci  kez anıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının...

24 Mayıs 2015 Pazar 15:42
Bingöl'de şehit 33 er 22'inci kez anıldı






Bingöl'de şehit 33 er 22'inci kez anıldı

Aziz ÖNAL / BİNGÖL, () - BİNGÖL- Elazığ Karayolu'nda 24 mayıs 1993 tarihinde PKK'lilerce şehit edilen silahsız 33 asker, Anıttepe mevkisinde düzenlenen törenle 22'inci  kez anıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları Derneği Başkanı Naim Tan, şehit 33 eri rahmetle anarak, askerlerin nasıl şehit olduklarını hatırlattı. Silahlı saldırıyı 250 örgüt üyesinin gerçekleştirdiğini belirten Tan şöyle dedi:
"Terörün tüm vahşetiyle yaşandığı, daha adı konmamış kundaktaki bebeklerin öldürüldüğü günlerdi. Eli kanlı bebek katillerinin sayıları 250 civarıydı. Katran ve hainliklere bir yenisini eklemek üzere Bingöl- Elazığ karayolunu kesme kararı almışlardı. Vatanını, canını, halkın can güvenliğini korumak için vazifeye atılan 33 erimiz, dağıtım oldukları birliklerine katılmak üzere yola çıkmışlardı. Sevdiklerinin davullarla ve zurnalarla yolcu ettikleri erlerimiz, yurdun dört bir tarafında görev yapmak için acemi birliklerinde  eğitim görmüş, usta birliklerine ulaşacakları ümidiyle öğle saatlerinde hareket etmişlerdi. Kana susamış teröristler, askerleri Mendo Köprüsü'nde saat 18.00 sıralarında durdurdu. Kalabalık grubu otobüslerden indirerek yakındaki ormanlık alana götürüp, havanın kararmasıyla sabaha karşı en küçük acıma duygusundan bile nasibini almamış hainler, 33 erimizi burada vahşice katlettiler."

'MERT, YİĞİT, FEDAKAR AMA SİLAHSIZ'


Jandarma Üsteğmen Ömer Özgür İncekar da, şehit 33 eri 22'inci kez andıklarını ifade ederek, "Vatanını, bayrağını, vatandaşlarını, malını ve canını korumak için sevdiklerinin davullarla, zurnalarla, ellerine kına yakılarak kutsal vatan görevini yapmak üzere yurdun dört bir tarafından askere uğurlandığı mert, yiğit, fedakar ama silahsız 33 evladımız, 22 yıl önce burada şehit edilmiştir."
Konuşmarın ardından şehitler için, Kuran'ı Kerim ve şiir okunarak, temsili mezarlarına karanfil bırakıldı.
Anıttepe'de düzenlenen törene Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, İl Jandarma Komutanı Selahattin Mersin, Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakkazi, Bingöl 49'uncu Motorlu Piyade Tugay Komutanı Murat Aygün, kurum amirleri, askeri erkan, şehit aileleri, gaziler ile çok sayıda kişi katıldı.
FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.