Bir okulda 33 ikiz ve 1 üçüz

İzmir Buca'daki Makbule Süleyman Alkan Ortaokulu'nda 33 ikiz ve 1 üçüz eğitim-öğretim görüyor.

19 Aralık 2017 Salı 17:02
Bir okulda 33 ikiz ve 1 üçüz






İZMİR (AA) - İzmir'in Buca İlçesindeki Makbule Süleyman Alkan Ortaokulu'nda 33 ikiz ve 1 üçüz eğitim-öğretim görüyor.

Okul Müdürü Bertan Çetin, gazetecilere yaptığı açıklamada, okul kayıtlarını almaya başladıklarında 33 ikiz ve 1 üçüz öğrencinin olduğunu fark ettiklerini söyledi.

İkiz kayıtlarında kontenjanın çabuk dolduğunu aktaran Çetin, "Yaptığımız incelemelerde sayısal anlamda Guinness Rekorlar Kitabı'na bu halimizle girebiliyoruz. İl Milli Eğitim Müdürümüz de bizlere destek olacağını söyledi. İnşallah çocuklarımızı rekorlar kitabında görmek istiyoruz." dedi.

Çetin, çocukların bu durumdan çok mutlu olduğunu okulda bu kadar ikizin eğitim gördüğünü onların da bilmediğini sözlerine ekledi.

İkiz velilerinden Özlem Gültekin ise bunun çok güzel bir tesadüf olduğunu söyledi. Gültekin, "Okulun rekorlar kitabına girmesi hem İzmir hem de Türkiye açısından çok güzel olur." diye konuştu.

"Bizden imza istiyorlar"

Okuldaki tek üçüzlerin annesi Zeliha Soysal, bu kadar ikiz arasında üçüz annesi olduğu için özel hissettiğini kaydetti. Çocuklarının 3'ünün de çok başarılı olduğunu aktaran Soysal, "Bazen 3 çocukla uğraşmak yoruyor ama onların bir 'anne' demesi bütün dertleri unutturuyor." ifadelerini kullandı.

Üçüzlerden Ecesu Soysal da "İkizler gelip bize siz üçüzsünüz diyorlar. İkizler bile şaşırıyor. Bazıları gelip bizden imza istiyorlar." dedi.

Okuldaki bir diğer ikiz çocuklardan Kaan Demir, kardeşiyle aynı sınıfta eğitim görmenin çok iyi bir duygu olduğunu belirtti. Kardeşiyle ortak bir danslarının olduğunu ifade eden Demir, okuldaki bütün ikizleri toplayınca kendilerine ceza verileceğini düşünüp korktuklarını ancak salonda kendileri gibi ikizleri görünce çok şaşırdıklarını ifade etti.

Muhabir: Yusuf Şahbaz


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.