Böyle hırsızlık görülmedi: Alman doktorlar kornea çalmış

İnsan hakları söz konusu olunca mangalda kül bırakmayan Avrupa ülkelerinin Afrika'nın yoksul insanlarını 'Katarakt ameliyatı yapıyoruz' diyerek göz kornealarını çaldığını biliyor muydunuz? Biz de ilk kez duyduk..

05 Haziran 2016 Pazar 16:56
Böyle hırsızlık görülmedi: Alman doktorlar kornea çalmış






Böyle hırsızlık görülmedi: Alman doktorlar kornea çalmış

Avrupa Birliği üyesi 4 ülkenin Afrika'da yürüttüğü göz taraması sonucunda binlerce kişinin göz korneasının canlı canlı çalındığı ortaya çıktı. Uluslararası Yardım Derneği IBS'nin Genel Koordinatörü Ahmet Sapmaz ilk kez ortaya çıkan canlı kornea hırsızlığını katıldığı TV programında anlattı. Tüyler ürperten iddiaya göre içinde Alman doktorlarında bulunduğu 4 Avrupa ülkesinin yardım kuruluşları sadece Etiyopya'da 2 bin 250 kişinin göz kerneası çalındı.

AFRİKA'DA GÖZ KORNEASI HIRSIZLIĞI


aHaber kanalında düzenlenen programda konuşan Ahmet Sapmaz Almanya'nınAfrika ülkelerindeki yoksul halkı kendi insanları için yedek parça deposu olarak gördüğünü belirterek 'Sadece Etiyopya'da 100 bin çocuk kaçırılmış durumda. Bu çocuklar kayıp, hangi ülkeye gittiği başlarına ne geldiği meçhul. Yardım çalışmalarımız sırasında özellikle katarakt ameliyatı için yürrüttüğümüz faaliyetlerde Etiyopya halkı Türk doktorları iyi bilir.

BİZDEN KAÇTILAR TÜRK OLDUĞUMUZU ÖĞRENDİLER GERİ DÖNDÜLER

Türk doktorlarının Afrika'da onbinlerce başarılı katarakt ameliyatı gerçekleştirdiğini söyleyen "Bir katarakt taraması için gittiğimiz bölgede doktorları gören halk bizden kaçtı. Türk olduğumuzu öğrenenler geri dönüp vahşeti anlattı. Kulaklarımıza inanamadık. Avrupalı 4 ülkenin STK'ları o bölgede katarakt taraması yapıyoruz diyerek 2 bin 500 kişiyi kör etmiş, canlı canlı korneaları çalarak kaçmış. Bu STK'ların başında Alman doktorlar bulunuyor' diyerek tüyler ürperten olayı anlattı.

AFRİKA İNSAN YEDEK PARÇA DEPOSU

Almanya başta olmak üzere çok sayıda AB ülkesinin Afrikalı fakir halkı insan yedek parça deposu olarak gördüğünü belirten İBS Genel Koordinatörü Ahmet Sapmaz "Alman doktorların Afrika ülkelerinde estirdiği vahşet insanlık dışı. Avrupalı ülkeler Afrika halklarını kendi vatandaşları için yedek parça deposu olarak kullanıyor' şeklindeki sözleri gündeme damgasını vurdu.

 
Son Güncelleme: 05.06.2016 17:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.