• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Politika
  • Teknoloji
  • Spor
  • Dünya
  • Sağlık
  • Magazin Kitap Turizm Altın Kızların Mutfağı Advertorial CANLI MAÇ BÖLGE BİLİM-TEKNOLOJİ KÜLTÜR - SANAT İpucu Kimdir? Nedir? Ramazan Haberleri Genel Ajans SULAR NE ZAMAN GELECEK? Otomobil Eğitim DIŞ HABERLER GÜVENLİK GENEL
  • Ara
  1. Haberler
  2. GENEL
  3. 'Cep' için cepten 12,1 milyar lira çıktı
GENEL
Yayınlanma: 09 Temmuz 2017 - 14:06

'Cep' için cepten 12,1 milyar lira çıktı

MOBİSAD Yönetim Kurulu Başkanı Ekşi, 2017'nin ilk yarısında satılan telefonların ortalama satış fiyatının bin 620 lira, toplam 6 aylık cironun ise 12 milyar 117 milyon lira olduğunu söyledi.

2 dk okunma süresi
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
'Cep' için cepten 12,1 milyar lira çıktı
İSTANBUL (AA) - Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri İş Adamları Derneği (MOBİSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Ekşi, 2017'nin ilk yarısında satılan telefonların ortalama satış fiyatının bin 620 lira, toplam 6 aylık cironun ise 12 milyar 117 milyon lira olduğunu söyledi.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Ekşi, 2017'nin ilk yarısında gerçekleşen telefon satışlarının 7,48 milyon adetle geçen yıla göre artış gösterse de bu artışların beklentileri karşılamadığını kaydetti.

Son beş yılın ilk 6 aylık telefon satışları baz alındığında, satışlarda beş yıllık süreçte toplamda yüzde 44'lük artış yaşandığı bilgisini veren Ekşi, 2013 yılının ilk 6 ayında 5,17 milyon olan satışların, 2014'ün ilk yarısında 5,98 milyona, 2015'in aynı döneminde ise 6,9 milyona yükseldiğini dile getirdi.

Ekşi, 2016'nın ilk yarısında 7,36 milyona ulaşan telefon satışlarının bu yılın aynı döneminde 7,48 milyon kadar yükseldiğini ifade etti.

Bu senenin ilk yarı yıl rakamlarına bakıldığında en yüksek satışların referandum sonrasında 1,2 milyon adete kadar yükselen mayıs ayında gerçekleştiğini vurgulayan Ekşi, 'Ramazandan dolayı haziran ayında satışlarda göreceli bir düşüş yaşandı.' diye konuştu.

MOBİSAD Yönetim Kurulu Başkanı Ekşi, 2017'nin ilk yarısında satılan telefonların ortalama satış fiyatının bin 620 lira, toplam 6 aylık cironun ise 12 milyar 117 milyon lira olduğunu söyledi.

Telefonda ikinci el satışlarda KDV'nin yüzde 18 olması ve halen düşürülmesi yönünde bir adım atılmamasından dolayı, ikinci el satışların yüzde 99'unun merdiven altı diye tabir edilen yerlerde yapıldığına işaret eden Ekşi, 'Gerçekleşen ticaretin kayıt dışı olması sebebiyle, ikinci el satışların adedi hakkında net bir bilgiye ulaşmak maalesef mümkün olmuyor.' diye konuştu.

'Yüzde 1'lik bir KDV uygulaması, ciddi bir vergi tahsilatını sağlayacaktır'Ekşi, MOBİSAD olarak bu bilgilere net olarak ulaşamadıkları gibi, devletin de ikinci el cep telefonu satış adet ve ciroları hakkında gerekli bilgiyi sağlayamadığını ve tahsil edilebilecek vergi gelirinden mahrum kaldığını dile getirdi.

Ekşi, 'Sürekli gündeme getirdiğimiz gibi yüzde 18 KDV yerine yüzde 1'lik bir KDV uygulaması, hiç gelir elde edilemeyen ve kayıt dışına yönelen ticareti kayıt altına alarak, ciddi bir vergi tahsilatı sağlayacaktır.' ifadelerini kullandı.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Schengen Vizesinde Kolaylık Dönemi Başlıyor: Türk Vatandaşlarına Uzun Süreli Schengen Vize Müjdesi!
Schengen Vizesinde Kolaylık Dönemi Başlıyor: Türk Vatandaşlarına Uzun Süreli Schengen Vize Müjdesi!
Artık Bankalar Emekli Maaşına Bloke Koyabilecek: Yargıtay'dan Emsal Karar Çıktı
Artık Bankalar Emekli Maaşına Bloke Koyabilecek: Yargıtay'dan Emsal Karar Çıktı
Kamuya 20 Bin Yeni Personel Alımı: Zabıt Katibi, İnfaz Koruma ve Destek Personeli Kadroları Açılıyor
Kamuya 20 Bin Yeni Personel Alımı: Zabıt Katibi, İnfaz Koruma ve Destek Personeli Kadroları Açılıyor
"Geleceği Görüyordu" Şimdi Cezaevinde: Faladdin Kurucusuna Şok Tutuklama
Son Haberler
El değmemiş güzelliğiyle büyülüyor: Haritalarda bile gizli kalmış! Doğu’nun parlayan yıldızı Diyadin’de her mevsim başka bir güzellik
El değmemiş güzelliğiyle büyülüyor: Haritalarda bile gizli kalmış!...
Emeklilere nefes aldıracak destek: Maaşına ek 7700 TL hesaplara yatıyor
Emeklilere nefes aldıracak destek: Maaşına ek 7700 TL hesaplara yatıyor
Araç sahiplerine kötü sürpriz: Trafikte yeni dönem resmen başladı! Cezası 140 bin TL’ye kadar çıkıyor
Araç sahiplerine kötü sürpriz: Trafikte yeni dönem resmen başladı!...
Turkuazın en saf hali burada: Ne Seferihisar ne Çeşme! Suyu cam gibi, havası huzur yüklü burası Türkiye’nin Maldivleri olabilir
Turkuazın en saf hali burada: Ne Seferihisar ne Çeşme! Suyu cam gibi,...
Batman’da Sulama Kanalında Acı Son: 20 Yaşındaki Mehmet Şirin Belgi Hayatını Kaybetti
Batman’da Sulama Kanalında Acı Son: 20 Yaşındaki Mehmet Şirin Belgi...
Milli forma için kışın soğukta, yazık sıcakta ter döküyorlar
Milli forma için kışın soğukta, yazık sıcakta ter döküyorlar

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Politika
Teknoloji
Spor
Dünya
Sağlık
Magazin
Kitap
Turizm
Altın Kızların Mutfağı
Advertorial
CANLI MAÇ
BÖLGE
BİLİM-TEKNOLOJİ
KÜLTÜR - SANAT
İpucu
Kimdir?
Nedir?
Ramazan Haberleri
Genel
Ajans
SULAR NE ZAMAN GELECEK?
Otomobil
Eğitim
DIŞ HABERLER
GÜVENLİK
GENEL
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.