CHP Gençlik Kolları'ndan Dağlıca saldırısına tepki...

Özgür EREN / İstanbul, () - CHP İstanbul İl Gençlik Kolları ve CHP Beyoğlu İlçe Gençlik Kolları üyesi bir grup, Hakkari'nin Dağlıca bölgesindeki terör saldırısında 16 askerin şehit olması nedeniyle Galatasaray Meydanı'nda eylem...

07 Eylül 2015 Pazartesi 21:39
CHP Gençlik Kolları'ndan Dağlıca saldırısına tepki...






Özgür EREN / İstanbul, () - CHP İstanbul İl Gençlik Kolları ve CHP Beyoğlu İlçe Gençlik Kolları üyesi bir grup, Hakkari'nin Dağlıca bölgesindeki terör saldırısında 16 askerin şehit olması nedeniyle Galatasaray Meydanı'nda eylem yaptı.

Saat 20.00 sıralarında Galatasaray Meydanı'nda toplanan yaklaşık 100 kişilik grup, ellerinde Türk Bayraklarıyla "Şehitler ölmez / Vatan bölünmez" sloganı atarak Dağlıca'daki terör saldırısını protesto etti.

CHP üyeleri ayrıca, "Ne 400 vekilmiş be…; Ülkeyi kan gölüne çevirdin, anaları evlatsız, evlatları yetim bıraktın" yazılı bir pankart açtı. Grup adına açıklama yapan CHP l Beyoğlu Gençlik Kolları Başkanı Cenk Biledağ, "Açılım süreci boyunca sağlanan çatışmazlık ortamı ne oldu da bozuldu, ne oldu da çatışmalar yeniden başladı? Olan şudur; halkımız AKP'ye dur demiştir. 400 vekili alamayan AKP halkımızı cezalandırmaktadır. Her şey iktidarını korumak için miydi? Her şey 400 vekil için miydi? 400 vekil için mi ülke kan deryasına döndürüldü? Bu nasıl vicdansızlıktır, bu nasıl iktidar hırsıdır'" diye konuştu.

"KALEMİNİZDEN KORKMAYIN"

CHP İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanı Recep Karakoç da, "Bu sözüm siz değerli basın mensubu arkadaşlara: Dün gece 100 genci alıp özgürlük, demokrasi dediğimiz noktada Hürriyet gazetesini basarak linç etmeye çalışıyorlar. Sizler kaleminizden korkmayın. Yazın. Bizler her zaman arkanızda olacağız. Yandaş medya diye tabir edilen basını bugün gözaltına almaya çalışıyorlar ama, yine CHP sahip çıkıyor. Çünkü bu ülkede demokrasi diyorsak herkes konuşmalı, herkes düşüncelerini yansıtmak zorundadır" dedi

Basın açıklamasının ardından, CHP'li gençler barışın simgesi olan beyaz güvercin uçurdu.

CHP üyesi grup daha sonra 5 dakikalık bir oturma eylemi gerçekleştirdi. Oturma eyleminin ardından grup olaysız şekilde dağıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.