Çınar Yaprağı, doğal ağrı kesici

Çınar Yaprağı suyu hangi hastalıklara iyi gelir? Çınar Yaprağı kürü nasıl hazırlanır, Çınar yaprağı ile hangi rahatsızlıklar iyileştirilir?

31 Ocak 2016 Pazar 19:57
Çınar Yaprağı, doğal ağrı kesici






Çınar Yaprağı, doğal ağrı kesici

Tabiatın tüm canlılara sunduğu mucizelerden biri kabul edilen Çınar Yaprığı, geleneksel Türk tabebetinin unutulmaya yüz tutmuş hazinelerinden kabul edilir.
Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'nun yarım asır sonra yeniden bilim insanlarının dikkatini çektiği Çınar Yaprağı konusunda bu haber içinde yer alan bilgiler internet ortamında yayınlanan açık kayaklardan derlenmiştir.

Doğru zamanda toplanmış çınar yaprağı başta eklem ağrıları, romatizma ağrıları ve romatizma ile mücadelede oldukça etkilidir.

Çınar yaprığı kürü, çınar yaprığı ve ardıç yağı ile birleştirilen kremi eklem ağrılarının giderilmesinde son derece etkilidir.

Çınar yaprağının faydalı olabilmesi için yaprağının henüz yeşilken toplanması gerektiğine dikkat çeken uzmanlar, özellikle ekim ayından itibaren hasad edilen yaprakların etkisini kaybettiğine işadet ediyorlar.

Çınar Yaprağı Kürü Nasıl Yapılır?

TOPRAK, SU, HAYVANLAR VE İNSANLAR İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Çınar ağacı ve yaprağı erozyonla mücadelede son derece önemli bir yere sahip. Toprağın verimini artıran yaprağı özellikle gün dönünümü gecelerinde köklerinin salgıladığı yüksek doğal potasyum ve magnezyum karışımı sıvı ilk baharla birlikte bahçe tarımında en zengin gübreden daha faydalı.

Çınar ağacı, ardıç ve meşe ağaçlarının yetiştiği her iklimd kendine kolayca yer bulabilir. Hızlı büyüyen ve geniş bir toprak parçasını sımsıkı kavrayarak erozyona karşı etkili bir savunma sistemi oluşturan çınar ağaçları zararlı bakterilerle en iyi mücadale eden ağaç olarak bilinir.

Gövdesi dalları bu ve yaprakları bu yüzden hasta yüzlerce tür hayvanın derdine derman olur. Yaban hayatında kuşlar, kurt tilkiler, tavşan ve sincaplar yara ve hastalıklıklarının iyileşmesi için çınar ağaclarından, kabuk, kök ve yapraklarından faydalanır.
Çok sayıda kuş türü, anti baktireyel salgısından dolayı yuva için çınar ağacının dallarını tercih eder.

ÇINAR YAPRAĞI HANGİ HASTALIKLARA İYİ GELİR

Çınar Yaprağı Bel ve omuz ağrıları,
Eklem ağrıları,
Romatizmadan kaynaklanan ağrılar,
Ödem ve şişkinliklerin giderilmesinde,  çınar yaprağı suyu ve çınar yaprağı merhemi yıllardır tedavi yöntemi olarak kullanılır.

Orta Asya’da, Türkmen boylarında, yörük obalarında yılan sokmalarına karşı çınar yaprağı suyu hayat kurtarmaktadır.

Diş ve diş eti hastalıklarının iyileştirilmesinde Çınar Yaprağı son derece faydalıdır.

Kireçlenmenin neden olduğu ağrılara karşı çok etkilidir.

Kas ağrılarını dindirir
Çınar yaprağı rahatsız edici çiller ve güneş lekelerini yok eder.
Sara hastalarına iyi gelen çınar yaprağı kadın hastalıklarına karşı da yıllarca kullanılmıştır.
Mide rahatsızlığı ve mide bulantısına karşı çok etkilidir
Çınar yaprağı kepeklenmeyi önler, saç köklerine nüfuz eder, ince saçları güçlendirir.
Yanıkların neden olduğu yaralara karşı çınar yaprağı çok etkilidir. Çınar suyu veya çınar yaprağı kürü yanık tedavisinde oldukça başarılı sonuçlar verir.

Hareketsizlikten kaynaklanan bel, boyun ve omuz tutulmalarına karşı çınır yaprağı son derece etkilidir.
Bel ve boyun fıtığının neden olduğu ağrılarının dindirilmesinde çınar yaprağının yüzlerce yıldır şifa dağıttığı bilinmektedir. Çınar yaprağından elde edilen merhem ve çınar yaprağı suyu aynı etkiyi göstermektedir.

ÇINAR YAPRAĞININ ZARARI YA DA YAN ETKİSİ VAR MI?

Şimdiye kadar bu konuda rapor edilmiş bir laboratuvar sonucu yok. Ancak kronik dereceye ulaşmış rahatsızlık ve hastalıklar için mutlaka doktor denetimi, uzman tavsiyesi gerektirir. Her türlü doğal tedavi yönteminin çocuk ve yaşlılara uygulanmasının sakıncaları olduğunu göz önüne alırsak, çınar yaprağı kullanımında da ölçüyü kaçırmamak gerekiyor.

ÇINAR YAPRAĞI ÇAYI NASIL HAZIRLANIR?

Henüz yeşilken ve ilkbahar mevsiminin sonu yaz mevsiminin başlarında derlenen çınar yaprağı güneşte kurutulur.
Kurutulan çınar yaprağı yıkandıktan sonra klorsuz su ile kaynayan su içinde ocakta bir iki dakika bekletilerek demlenmeye alınır. (1 Litre suya iki – üç adet çınar yaprağı tavsiye edilir) Uzmanlar demlenen çınar yaprağının ziyan edilmeden günde en fazla 3 fincan içmeyi tavsiye ediyor.

Aynı suyun yüz ve vücudumuzdaki güneş lekesi ve çillere sürülerek bakım yapılabileceğini de unutmamak gerekiyor.
Çınar yaprağı suyunun kullanımı öncesi mutlaka doktor tavsiyesi gerekmektedir.


 
Son Güncelleme: 17.12.2016 00:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.