Çocuğunu iyileştirmek için ürettiği şalgam suyuna patent aldı

Mithat ÜNAL/ANAMUR (Mersin), () - MERSİN'in Anamur İlçesi'nde yaşayan Zeynel Abidin Kara, Akdeniz ateşi hastalığına yakalanan iki çocuğunu iyileştirmek için ürettiği organik şalgamın patentini aldı. Mersin Üniversitesi Anamur Meslek...

22 Mayıs 2015 Cuma 19:11
Çocuğunu iyileştirmek için ürettiği şalgam suyuna patent aldı






Mithat ÜNAL/ANAMUR (Mersin), () - MERSİN'in Anamur İlçesi'nde yaşayan Zeynel Abidin Kara, Akdeniz ateşi hastalığına yakalanan iki çocuğunu iyileştirmek için ürettiği organik şalgamın patentini aldı.
Mersin Üniversitesi Anamur Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Akif Altınbıçak'ın yardımları ile ürettiği şalgama patent almak için 3 yıl önce Türk Patent Enstitüsü'ne ulusal patent başvurusunda bulunan Zeynel Abidin Kara, patentini alarak mutlu sona ulaştı. Kara, patenti aldığını Kaymakam Cengiz Cantürk, Belediye Başkan Yardımcısı Sezai Şimşek, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Niyazi Sarıoğlu, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Çetin'in de katıldığı basın toplantısıyla açıkladı.
Ürettiği şalgamın diğer şalgamlardan çok farklı olduğunu belirten Kara, Akdeniz ateş hastası iki çocuğunun da şalgam sayesinde iyileştiğini öne sürdü. Kara, şalgamın özelliklerini ve faydaları hakkında da bilgi veren Kara şunları söyledi:

"İnsan vücudundaki zararlı toksinleri hızla bertaraf ederek bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi ve bağışıklık sisteminden kaynaklanan tüm rahatsızlıkların tedavisinde etkili. Özellikle son yıllarda, doğal ve katkısız gıda ürünlerine talep ve ilgi hızla artmaktadır. Üretilecek doğal şalgam suyu ile kimyasal atık içermeyen herkesin rahatlıkla içebileceği sağlıklı ve doğal şalgam suyu üretimi bu açıdan büyük önem taşımaktadır. Uyguladığımız teknik hiçbir kimyasal ve katkı maddesi içermiyor. Siyah havuç, içme suyu ve yemeklik tuz kullanarak mayalanmayı, sadece doğal nohut ve bulgur unu ile gerçekleştirerek fermantasyon süresini 190 saat ve sıcaklığı 28 derece uygulayarak doğal şalgam suyu elde ediyoruz."
Toplantıya katılanlara şalgam ikram eden Kara, ürettiği şalgamları Sosyal Yardımlaşma Vakfı'ndan aldığı küçük bir sermaye ile kurduğu bir tezgahta satıyor.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.