Çocuklar artık bir beyaz yakalı kadar yoğun!

Yedi farklı ülkeden 3 bin 500 ebeveynle görüşen Boomerang TV, 4-7 yaş arası çocukların temposunu ve eğlence alışkanlıklarını araştırdı:

06 Aralık 2018 Perşembe 10:21
Çocuklar artık bir beyaz yakalı kadar yoğun!






Çocuklar artık bir beyaz yakalı kadar yoğun!



Eğlenceli çizgi filmleriyle çocuklara neşe dolu bir dünyanın kapılarını açan Boomerang TV, Türkiye'nin de arasında olduğu yedi ülkeden 3 bin 500 ebeveynle görüştü. Araştırmaya göre; ebeveynleri kadar yoğun olan çocuklar boş zamanlarında en çok çizgi film izlemeyi seviyor. Aileler de çocukların en çok arkadaşlarıyla zaman geçirirken ve çizgi film izlerken güldüğünü söylüyor.


Eğlenceli çizgi filmlerin adresi Boomerang TV yaptığı araştırmayla okula gitmese de 4-7 yaş arasındaki çocukların yoğun temposunu ve eğlence alışkanlıklarını inceledi. 500'ü Türkiye'den olmak üzere yedi farklı ülkeden 3 bin 500 ebeveynle yapılan görüşmeler sonucunda çocukların okul döneminde bir çalışan kadar yoğun olduğu düşüncesi ağır bastı.

Araştırmaya katılan 10 ebeveynden 7'si çocukların okul döneminde rahatlamak için yeterince zamanı olmadığını ve yorgun düştüğünü belirtti. Ankete katılanların yüzde 46'sı "Çocuğunuz sizin kadar yoğun bir hafta geçiriyor mu?" sorusuna "Evet" derken, yüzde 8,8'lik kesim "Aynı yoğunluktayız" yanıtını verdi. Yüzde 45,2 ise çocukların daha az yoğun olduğuna inandığını belirtti.

Büyük şehirler ayrı ayrı değerlendirildiğinde İstanbul'daki ebeveynlerin yüzde 54,8'i, İzmir'deki ebeveynlerin ise yüzde 59,7'si "Evet ya da aynı yoğunluktayız" yanıtlarını seçti. Ankara'da ise yüzde 59'luk kesim çocukların daha az yoğun olduğunu söyledi.

Çocuklar en çok çizgi film izleyerek rahatlıyor

Araştırma; okul, dersler ve etkinliklerle yoğun bir tempo içerisine giren çocukların rahatlamak için çizgi film izlemeyi tercih ettiğini ortaya koydu. Ebeveynlerin yüzde 81'inin çocuklarının çizgi film izleyerek keyifli zaman geçirdiğini söylediği araştırmada katılımcıların yüzde 44'ü çocukların eğitici programlar izlediğini belirtti. Komedi programları, doğa ile ilgili programlar, spor ve canlı yayınlar da çocukların ilgisini çeken diğer içerikler oldu.

Araştırma raporunda öne çıkan diğer noktalar şöyle:

Her 2 ebeveynden biri eğitici olmayan içeriklerin çocukları güldürdüğünü söyledi.Ebeveynler, 'Çocuklar arkadaşlarıyla geçirdikleri zaman dışında en çok TV izlerken gülüyor' dedi. TV içeriklerindeki esprilerin çocukların duygusal zekalarını geliştirdiğine inanan ebeveynler bu içeriklerin empati yeteneğini artırdığına ve yaratıcılığı geliştirdiğine inandığını dile getirdi.


İngilizce yayın yapan çocuk kanalları dil becerilerini geliştiriyor

Araştırma, çocuk TV kanallarındaki İngilizce seçeneğinin, ebeveynler için tercih sebebi olduğunu gösterdi. Ebeveynler bu sayede çocuklarının dil becerilerini geliştireceğini dile belirtti.Yoğun bir eğitim dönemi geçiren çocuklarının okulda strese girmesini istemeyen ebeveynlere göre 'Huzurlu' bir okul dönemi beraberinde başarıyı da getiriyor.

Anahtar Kelimeler:
Boomerang TV
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.