Çöken binanın etrafında umutsuz bekleyiş

İstanbul Bahçelievler'de bir inşaatın temelinde yapılan kazı çalışması sırasında, bitişikte bulunan 7 katlı çöken bina sakinlerinin bekleyişi sürüyor.

22 Mayıs 2016 Pazar 03:13
Çöken binanın etrafında umutsuz bekleyiş






Çöken binanın etrafında umutsuz bekleyiş



Bahçelievler Kocasinan Merkez Mahallesi Nurlu Sokak'taki bir inşaatın temelinde kazı çalışması yapıldığı sırada, bitişiğinde bulunan 18 yıllık 7 katlı bir bina henüz belirlenemeyen bir nedenle yan yatmış, bunun üzerine de apartman sakinleri kısa sürede kendilerini dışarıya atmıştı. Daha sonra büyük bir gürültü ile çöken binada oturanlar önceden tahliye edildiği için herhangi bir can kaybı yaşanmamıştı.



Olayın meydana geldiği sokakta çöken bina sakinlerinin bekleyişleri sürerken, Bahçelievler Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait ekiplerin bina çevresindeki incelemeleri sürüyor. Belediye yetkilileri çöken binada yaşayan vatandaşlarla sokakta bulunan bir işyerinde toplantı yaptı. Bahçelievler Belediyesi, bina sakinlerinin kalmaları ve ihtiyaçlarını giderebilmeleri için belediyeye ait misafirhaneleri tahsis ettiği öğrenildi.



NEREYE GİDECEĞİMİZİ BİLMİYORUZ

Bina sakinlerinden Songül Yıldız, "Herkesin birer dairesi var, kiracılarımız var. Bina 14 daire üzerine, ben daire dokuzda oturuyorum. İşte bir ses oldu, çatırdama. Kepçe vurulur vurulmaz giriş bodrumdaki daire içine giriyor. Kepçeyle bizim ev bu duruma geldi. Hiçbir şey yoktu, bizim evimiz 99 depremini görmüş bir bina. Sonraki depremleri yaşamış bir bina ve ben içinde depremi yaşadım. Yani yok yere evimizden kapımızdan olduk. Bir kişi ev yapacak diye 14 daire canımızdan olacaktık. Hiçbir haber verilmedi, en azından bir haber verilir başlanır inşaata ama o dahil hiçbir şey olmadı. Biz 14 aile yıkık durumda şunların altında olabilirdik. Hiç kimseyle görüşemedik, şu anda içerde bir görüşme var bilmiyorum netice ne olacak. Bilmiyoruz nerede kalacağımızı, bize hiçbir netice vermiyorlar. Enkazdan bahsedildi o kadar. Eşyalarımız var her türlü mağduruz, paramız orada, ziynet eşyalarımız orada canımız sadece burada o kadar. Dairemizden de olduk herşeyden olduk" dedi.



POLİS NÖBET TUTUYOR

Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ve Bahçelievler İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı çok sayıda polis ekibi, çöken binanın etrafını yaşanabilecek hırsızlık olaylarına karşı sokak başlarını şeritlerle ve demir bariyerlerle kapattı. Polis ekiplerinin sabaha kadar nöbet tutucağı öğrenildi. Bina sakinleriyle yapılan toplantılar sonrasında, Büyükşehir Belediyesi'ne ait iş makineleri de sokağa getirildi. Enkaz kaldırma çalışmalarının sabah saatlerinde başlaması bekleniyor.











 
Anahtar Kelimeler:
Bahcelievlerde çöken Bina
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.