Darbecilere geçit vermeyen askerin gururu

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Ankara Merkez Orduevi Korumalı Konutlar önünde nöbet tutarken darbeci askerlerle çatışmaya giren er Müslüm Uzun, o gece yaşadıklarını unutamıyor.

10 Temmuz 2017 Pazartesi 12:35
Darbecilere geçit vermeyen askerin gururu






GAZİANTEP (AA) - KEREM KOCALAR - Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyelerinin 15 Temmuz'da Ankara'da bir generali kaçırma girişimini, darbeci askerlerle çatışmaya girerek engelleyen Gaziantepli piyade er Müslüm Uzun, o gece yaşadığı gururu unutamıyor.

Gösterdiği kahramanlık üzerine Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin tarafından belediye bünyesinde işe yerleştirilen Müslüm Uzun, kanlı darbe girişiminin yaşandığı o geceyi AA muhabiri ile paylaştı.

Darbe gecesi Ankara'da er olarak vatani görevini yaptığını dile getiren Uzun, 15 Temmuz akşamı Merkez Orduevi Korumalı Konutlar önünde uzman çavuş Erdal Anbarcı ile nöbette olduğunu belirtti.

Uzun, Tümgenaral Ali Doğan İnce'yi almak için konutlara girmeye çalışan cuntacı askerlerle çatışmaya girdiklerini ve bu sırada Anbarcı'nın yaralandığını ifade ederek, kendisinin mermisi bittiğinde uzman çavuş Anbarcı'nın silahını alarak çatışmaya devam ettiğini ve yaklaşık 5 dakika sonra darbeci askerlerin bölgeden ayrıldığını anlattı.

15 Temmuzu unutamıyor

Ülkede yaşayan herkes için kötü bir gün olan 15 Temmuz'u unutamadığını dile getiren Uzun, şöyle konuştu:

"O gün kötü ama benim ve milletimiz için gurur verici güzel bir gündü. Mutlu ve gururluyum. Çünkü o hainlerin üstesinden geldik. Herkes gibi ben de o gün namusum ve vatanım için ölümü göze almıştım. Allah göstermesin, öyle bir şey yeniden yaşansa milletimizle beraber yine en önde giderim. Asker veya sivil olmam bir şeyi değiştirmez. Vatan ve millet için yeniden ölümü göze alırım."

Uzun, "Atalarımızın kanlarıyla sulanan bu toprakları, torunları olarak gerekirse yeniden kanımızla sulamaya hazırız. Şahin Bey ve Şehit Kamil'in torunları olarak, başkomutanımızın önderliğinde üzerimize düşeni yapmaya hazırız." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.