Demirtaş "Hangi hainliğimizi gördünüz" (1)

Gülseli KENARLI -İdris TİFTİKCİ/İSTANBUL, () HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İstanbul Ümraniye Meydanı'nda konuştu. Konuşmasında AK Parti'yi eleştiren Demirtaş ,"Devleti yönetenler şunun farkında değiller; Allahın...

21 Mayıs 2015 Perşembe 14:58
Demirtaş






Gülseli KENARLI -İdris TİFTİKCİ/İSTANBUL, () HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İstanbul Ümraniye Meydanı'nda konuştu.
Konuşmasında AK Parti'yi eleştiren Demirtaş ,"Devleti yönetenler şunun farkında değiller; Allahın verdiğini nimetleri ne kadar çok paylaşırsanız o kadar güzel olacaktır. 'Herşey benim olacak' derseniz o ülkede huzur bırakmasısınız. Elinizdekilere ne kadar paylaşıyorsunuz mesele budur. Benden olmayanın canı cehenneme. Bana oy vermeyenin canı cehenneme diyorlar" dedi.

"BUNLARIN TAMAMI GÜÇ ZEHİRLENMESİDİR"
Demirtaş, "Ülkedeki herkes, işte benim devletim, işte benim anayasam, benim medyam, üniversitem demeli... Ama bugün her yer AKP'nin elinde. Adaletsizlik burada başlıyor. Bugün mahkemeye düştüğünüzde içiniz rahat mıdır? Adalet sistemi çökmüşse devlet çökmüştür. Şu anda adaletin hukukun yargıçları yok. AKP'nin yargıçları var. Onlara uygun kararlar çıkmazsa yargıçları tutuklayabiliyorlar.
Medya özgür değil. Bir gazeteci AKP'yi eleştirdi diye işten atılabiliyor. Rektör olabilmek için AKP'li olmalısınız. Bunların tamamı güç zehirlenmesidir" diye konuştu.

"KENDİLERİNİ DEV AYNASINDA GÖRÜYORLAR"
"Bunların o kadar gözü dönmüş ki AKP'yi eleştirmek vatan hainliği oldu" diyen Selahattin Demirtaş, "Kendilerini göremiyorlar. Artık nasıl bir hale geldiklerini göremiyorlar. Kendilerini dev aynasında görüyorlar" ifadesini kullandı. Demirtaş, "Gece gündüz cumhurbaşkanı, başbakan bizi vatan hainliğiyle suçluyor. Hangi hainliğimizi gördünüz. Biz kul hakkımı yedik, hırsızlık mı yaptık, insanların köyünü mü yaktık, insanların dilini mi yasakladık, insanların inancını mezhebini mi meydanlarda yuhalattık? İnsanız insan gibi yaşamayı savunmayı meydanlarda yuhalatarak anlatmaya devam ediyorlar" ifadesini kullandı.

"TÜRKİYE RAHAT BİR NEFES ALACAK"
Selahattin Demirtaş, "7 Haziran'da sandık kurulacak. Siz de bir tercihte bulunacaksınız. Ama unutmayın 8 Haziran günü de bizler bu ülkede birlikte yaşamaya devam edeceğiz. Asla kimseye düşmanlık yapmayın. Asla başka partiye o verdi diye düşman görmeyin.
Barajı öyle bir aşacağız ki Türkiye rahat bir nefes alacak" dedi.

 (FOTOĞRAF)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.