Denizli'de terör protesto edildi

Osman Nuri BOYACI-Ferah IŞIK/ DENİZLİ, () - DENİZLİ'de Ülkü Ocakları'nın terörü kınamak için düzenlediği yürüyüşte 200 kişilik bir grup HDP İl Binası'nın bulunduğu binanın önüne gelip, bayrak asıp tabelayı indirmek isteyince...

08 Eylül 2015 Salı 23:17
Denizli'de terör protesto edildi






Osman Nuri BOYACI-Ferah IŞIK/ DENİZLİ, () - DENİZLİ'de Ülkü Ocakları'nın terörü kınamak için düzenlediği yürüyüşte 200 kişilik bir grup HDP İl Binası'nın bulunduğu binanın önüne gelip, bayrak asıp tabelayı indirmek isteyince gergin anlar yaşandı. 
Denizli'de saat 19.00 sıralarında Ülkü Ocakları Dergisi Denizli Temsilciliği tarafından, terörü kınamak ve şehitler için yürüyüş düzenlendi. Delikliçınar Meydanı önünde toplanan yaklaşık 3 bin kişilik grubu yürüyüş öncesi Denizli Emniyet Müdürü Hüseyin Namal uyardı. Denizli'nin polis şehidi olduğunu, eyleme katılan kişilerden bazılarının HDP Denizli İl Binası'nı basacakları yönünde duyumlar aldıklarını söyleyen Namal, megafonla, "Uyarıyorum. Bizim şu anda bir şehidimiz var, yarın cenazemiz var. Şu anda görüyorum ki muhatap kimse yok. Bırakın işimizle uğraşalım. Bu zamana kadar beraber yürüdük, tepkilerinizi gördük. Dün akşam sizinle 3 saat dolaştım. Tepkilerinizi gelin burada ortaya koyun. Uyarıyorum. İçinizde 'şuraya, buraya gideceğiz' diyen arkadaşlarınız var. Birinci elden söylüyorum" dedi. Eylem akşam namazının bitmesinin ardından başladı. Kalabalık, Çınar Meydanı'ndan dev Türk bayrağıyla sloganlar atarak yürümeye başladı. 
HDP BİNASINA BAYRAK ASTILAR
Topluluk HDP İl Binası'nın bulunduğu Saltak Mahallesi'ndeki sokağa ulaşmadan, gruptan ayrılan yaklaşık 200 kişi koşarak HDP İl Binası önüne geldi. Polis, HDP İl Binası'nın bulunduğu tüm sokakları bariyerlerle ve çevik kuvvet ekipleriyle kapattı. Sokak'ta ellerinde Türk Bayrakları'yla toplanan yaklaşık 200 kişilik küçük grup sloganlar atarak polis barikatını aşmak istedi, ancak polis izin vermedi. Polis gruba biber gazlı tazyikli su sıktı. Polisin tazyikli su sıktığı grup ayrılmadı ve HDP İl Binası'na bayrak asmak istediklerini söyledi. Tartışmalar sonunda binanın kapısına Türk bayrağı asılmasına izin verildi. Gruptan 5 kişi barikatı geçip, binanın giriş kapısına Türk bayrağı astı, ancak topluluk, bu kez HDP Binası'nın bulunduğu katın balkonuna bayrak asılmasını istedi. Bir süre sonra polis apartmanın çatısına da bayrak asılmasına izin verdi. Ancak grup daha sonra HDP tabelasının indirilmesini istedi, polis bariyerini geçmeye çalıştı. Bu sırada gruptan bazı kişiler polise taş attı. Bunun üzerine çevik kuvvet ekipleri gruba biber gazı ve tazyikli su sıktı. Gazdan etkilenenlerden 5 kişi ambulansla hastaneye kaldırıldı.

ŞEHİT POLİSİN EVİNİN ÖNÜNE YÜRÜDÜLER 
Bu arada yürüyüşe devam eden yaklaşık 3 bin kişilik ana grup ise Doktorlar Caddesi, 29 Ekim Bulvarı'ndan geçerek bugün Iğdır'da şehit olan polis memuru Hasan Eser'in evinin önüne kadar geldi. Grup burada, 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganı attıktan sonra geri döndü. Ayrıca Denizli'deki taksi şöförleri de araçlarını Türk bayraklarıyla süsleyerek Çınar Meydanı'nda eylem yaptı. Taksi şöförleri klakson çalıp terörü kınadı. 

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.