Dokuz Eylül Üniversitesi'nden güneş enerjili araç

Tufan HAMARAT/İZMİR, () - DOKUZ Eylül Üniversitesi Solaris ekibi tarafından yapımı tamamlanan güneş enerjisi ile çalışan 'DesTech Solaris' adlı araç tanıtıldı. Ekip, güneş enerjili araçla, Avustralya'da düzenlenecek olan World...

11 Haziran 2015 Perşembe 17:14
Dokuz Eylül Üniversitesi'nden güneş enerjili araç






Tufan HAMARAT/İZMİR, () - DOKUZ Eylül Üniversitesi Solaris ekibi tarafından yapımı tamamlanan güneş enerjisi ile çalışan 'DesTech Solaris' adlı araç tanıtıldı. Ekip, güneş enerjili araçla, Avustralya'da düzenlenecek olan World Solar Challenge yarışına katılacak. Yalnızca güneş enerjisi kullanan araçla 3 bin 21 kilometrelik parkurun tamamlanması hedefleniyor.
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Endüstri Mühendisliği Bölümü'nde düzenlenen etkinliğe, DEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Köse, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ercüment Yalçın, Solaris Proje yürütücüsü Yrd. Doç. Dr. Aytaç Gören, proje ekibi, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Prof. Dr. Köse, projenin tanıtımının iyi yapılamadığını, ancak Solaris ekibinin büyük bir özveriyle çalıştığını söyledi.
Proje ekibindeki öğrenciler, çalışmaları hakkında bilgi verdi. Yrd. Doç. Dr. Gören, "2003 yılında kurulan Solaris'te bugüne kadar 200'den fazla gönüllü görev aldı. Bu süre içinde 4 güneş arabası yapıldı. Bugün ise 5'inci aracımız olan DesTech Solaris'in tanıtımını yapıyoruz. Bu alanda önemli yarışmalarda ciddi dereceler alan ekibimiz, iki yılda 3 farklı kıtada üç farklı yarışta yarıştı. Ekibimizin hedefi, 18- 25 Ekim 2015 tarihleri arasında yapılacak ve Avustralya kıtasının kuzeyindeki uç nokta Darwin'den güneydeki uç nokta Adelaide'e kadar 3 bin 21 kilometrelik yok katedilecek World Solar Challenge 2015'te ilk beşte yer almak" diye konuştu.
Konuşmaların ardından, proje ekibi 'DesTech Solaris' adlı aracın ilk sürüşünü gerçekleştirdi.

FOTOĞRAF

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.