Dünya Müslüman Alimler Birliği'nden 'geri dönüş' mesajı

Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri El-Karadaği, "Filistinlilerin evlerine dönme hakkı saklıdır ve Müslümanların bu konu üzerine yoğunlaşması gerekmektedir. Filistin, farklı tarafları bir araya getiren tek sancaktır." dedi.

13 Mayıs 2018 Pazar 10:23
Dünya Müslüman Alimler Birliği'nden 'geri dönüş' mesajı






İSTANBUL (AA) - Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Ali Muhyiddin el-Karadaği, Filistinlilerin evlerine geri dönüş hakkının zaman aşımına uğramayacağını ve Müslümanların bu mesele üzerine eğilmeleri gerektiğini belirtti.

Prof. Dr. Ali Muhyiddin el-Karadaği, İsrail'in kuruluşu olan Nekbe'nin 70. yılı münasebetiyle yazılı açıklama yaptı.

Karadaği açıklamasında, "Üzerinden ne kadar zaman geçerse geçsin Filistinlilerin evlerine dönme hakkı saklıdır ve Müslümanların bu konu üzerine eğilmesi gerekmektedir. Filistin, farklı tarafları bir araya getiren tek sancaktır." değerlendirmesinde bulundu.

"Nekbe'nin 70. yılında Filistin davasına ve hakkımıza bağlı kalacağımıza, teslimiyete karşı çıkacağımıza dair verdiğimiz yemini tazeleyelim." ifadesini kullanan Karadaği, Filistin halkının geri dönüş hakkından ya da Filistin'in bir karış toprağından vazgeçmenin söz konusu olmadığını kaydetti.

"Nekbe"

Filistinliler, 14 Mayıs 1948'de İsrail'in işgal ettiği Filistin topraklarında bağımsızlığını ilan etmesi ve Filistinlilerin zorunlu göçe tabi tutulması nedeniyle 15 Mayıs'ı "Nekbe" (Büyük Felaket) olarak anıyor. Batı Şeria ve Doğu Kudüs 1967'den bu yana İsrail işgali altında bulunuyor.

Muhabir: Mohammad Murad Ahmad Abed, Gülşen Topçu

Anahtar Kelimeler:
FilistinNekbe
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.