Engelli işçinin Kerim bebek duyarlılığı

Şanlıurfa'da amatör olarak resim yapan işitme engelli temizlik işçisi, Suriye'nin Doğu Guta bölgesinde Beşşar Esed rejiminin saldırısında annesini ve sol gözünü kaybeden Kerim bebeği çizdi.

21 Aralık 2017 Perşembe 13:34
Engelli işçinin Kerim bebek duyarlılığı






ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa'da resimle amatör olarak ilgilenen işitme engelli temizlik işçisi, Suriye'nin Doğu Guta bölgesinde Beşşar Esed rejiminin saldırısında annesini ve sol gözünü kaybeden Kerim bebeği resmetti.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire başkanlığı bünyesinde temizlik görevlisi olarak çalışan işitme engelli, 4 çocuk babası Ali Küçük, yaklaşık 10 yıldan bu yana amatör olarak kara kalem resim çalışması yapıyor.

Televizyonlarda veya gazetelerde gördüğü ilginç insanlar ve konular hakkında resimler çizen Küçük, Suriye'nin Doğu Guta bölgesinde Beşşar Esed rejiminin saldırısında annesini ve sol gözünü kaybeden Kerim bebekle ilgili haberi görünce etkilendi.

Suriye'deki iç savaşta canlarını yitiren ya da sakat kalan sivillerin çaresizliğine dikkati çekmek için bugüne kadar birçok resim çizen Küçük, yüreğinde iz bırakan Kerim bebeği de farklı bir bakış açısıyla resmetti.

Kütüphanedekilere örnek oldu

Yaptığı resimleri çevresindekilerle paylaşmayı çok sevdiğini ifade eden Küçük, önceki gün akşam haberlerde Kerim bebeği görünce dikkatini çektiğini ve aklına çocuklarının geldiğini belirtti.

Eşine olayın ne olduğunu sorduğunu kaydeden Küçük, "O da Kerim bebeğin Suriye'de annesiyle birlikte gittiği pazar yerinde meydana gelen patlamada gözünü kaybettiğini anlattı. Aynı saldırıda annesi de hayatını kaybetmiş. Çok üzüldüm ve etkilendim, o yüzden Kerim bebeğin portresini çizdim. Böylece sivillerin yaşadığı sıkıntılara tercüman olmak istedim." diye konuştu.

Muhabir: Müslüm Etgü

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.