Eruh Belediye Başkanı Kılıç, görevden alındı

Turan KOYUNCU/SİİRT, () - SİİRT'in Eruh Belediye Başkanı DBP'li  Hüseyin Kılıç, sözde 'özerklik' ilanı yaptıktan sonra gözaltına alınıp, ev hapsi cezası verildikten sonra, şimdi de İçişleri Bakanlığı...

08 Eylül 2015 Salı 18:06
Eruh Belediye Başkanı Kılıç, görevden alındı






Turan KOYUNCU/SİİRT, () - SİİRT'in Eruh Belediye Başkanı DBP'li  Hüseyin Kılıç, sözde 'özerklik' ilanı yaptıktan sonra gözaltına alınıp, ev hapsi cezası verildikten sonra, şimdi de İçişleri Bakanlığı kararıyla görevinden alındı.
Sözde özerklik ifadesi içeren açıklamalarına ilişkin, 26 Ağustos tarihinde gözaltına alınan Eruh Belediye Başkanı Hüseyin Kılıç, savcılık ifadesinin ardından, 'devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak' suçundan tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilmiş, burada hakkında 'konutu terk etmemek' adli kontrol tedbiri kararıyla serbest bırakılmasına karar verilmişti.
Bu karar üzerine İçişleri Bakanlığı tarafından Siirt Valiliği'ne gönderilen bir yazı ile Eruh Belediye Başkanı Kılıç'ın görevden alındığı tebliğ edildi.
Eruh Belediye Meclisi, önümüzdeki günlerde yapacağı ilk meclis toplantısında meclisten bir kişiyi belediye başkanlığına seçmesi bekleniyor.
Belediye Başkanı Kılıç hakkında, sosyal medya hesabından yaptığı sözde 'özerklik' açıklamalarının ardından Eruh Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatılmıştı.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.