Eski Bakan Ergün, kitabını imzaladı

İZMİT(Kocaeli) () - ESKİ Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, bir süre önce yazdığı 'Adım Adım Siyaset' kitabını Kocaeli Kitap Fuarı'nda imzaladı. Burada bir söyleşiye de katılan Ergün, kitabı, yaşadığı tecrübelerden...

17 Mayıs 2015 Pazar 19:03
Eski Bakan Ergün, kitabını imzaladı






İZMİT(Kocaeli) () - ESKİ Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, bir süre önce yazdığı 'Adım Adım Siyaset' kitabını Kocaeli Kitap Fuarı'nda imzaladı. Burada bir söyleşiye de katılan Ergün, kitabı, yaşadığı tecrübelerden gençlerin yararlanması için yazdığını söyledi. 
Kalabalık bir izleyici topluluğunun takip ettiği söyleşide Nihat Ergün, siyaset hayatının 18 yaşındayken parti teşkilatlarında başladığını, 22 yaşından bu yana da ilçe yönetimi, il başkanlığı, belediye başkanlığı, milletvekilliği ve bakanlık görevleriyle aktif olarak siyasetin içinde olduğunu anlattı. Toplumu tanımak ve hizmet üretmek açısından siyasetin bir fırsat olduğunu da söyleyen Nihat Ergün, şunları söyledi:
"Siyaset yapmasaydım, Kocaeli’ni bu kadar iyi tanıyamazdım. Şehrin problemlerini, eksiklerini, ihtiyaçlarını, insanlarını siyasetle tanıdım.  Siyaset riskli bir iştir, ama doğru işler yapmak için size büyük fırsatlar verir. Bunun yolu da demokrasidir. Cumhuriyette 1950 seçimleriyle halk iradesi yönetimde söz sahibi olmuştur. Siyasetin her kademesinde görev yaptıysak, bu milletin iradesinin yönetime yansımasıyla olmuştur. Türkiye bunu çok iyi korumalıdır."
Ak Parti’de 3 dönem milletvekilliği kuralı nedeniyle siyasete mola verdiğini de söyleyen Ergün, "Bu molayı yaptığımız işleri bir kitapta anlatarak, değerlendirmek istedik. Siyasette bazı olaylardan çıkardığımız dersleri de bu kitapta anlatmak istedim. Bundan sonra yazacağımız kitaplarda yerel yönetimler, parlamento, hükümet işleri gibi konuları daha derinlemesine ele alacağız. Siyasete ilgi duyan gençlerin bu kitaptan istifade etmesini istedim" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.