Eskişehir'de 'Türkçülük yürüyüşü'

Eyüp KELEBEK/ESKİŞEHİR,() - ESKİŞEHİR'de yaklaşık 300 kişi, Karabağ'daki Hocalı katliamını ve İzmir'de üniversite öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun öldürülmesini protesto etti. Yürüyüş sonunda gruptakiler kendi arasında...

22 Şubat 2015 Pazar 17:23
Eskişehir'de 'Türkçülük yürüyüşü'






Eyüp KELEBEK/ESKİŞEHİR,() - ESKİŞEHİR'de yaklaşık 300 kişi, Karabağ'daki Hocalı katliamını ve İzmir'de üniversite öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun öldürülmesini protesto etti. Yürüyüş sonunda gruptakiler kendi arasında tartıştı. Kavgaya dönüşen olayda 2 kişi yaralandı.
Hamamyolu Caddesi Yediler Parkı'nda toplanan Eskişehirli Türkçüler, Ülkü Ocakları ile Kara Kalpaklılar Kültür ve Töre Derneği üyeleri Porsuk Bulvarı'na doğru yürüyüşe geçti. Üzerinde İzmir'de öldürülen üniversite öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun fotoğrafının olduğu 'Ruhun şad olsun şehidim. Kin yuttuk kan kusacağız', 'Hocalı katliamını unutmadık unutturmayacağız', 'Türk ırkı sağolsun' ve 'Türkiye'yi PKK'ya mezar edeceğiz' yazılı pankartlar taşıyan kalabalık çeşitli sloganlar attı. Bir etkinlikten dönen mehteran takımı elemanları yürüyüş yapanların yanından geçerken bozkurt selamı vererek geçti.
İstiklal Mahallesi Porsuk Bulvarı'na kadar yürüyen kalabalığa hitaben Ali rıza Şekeroğlu konuşma yaptı. Şekeroğlu, "Bugün burada yapmayı planladığımız yürüyüş ve basın açıklaması konusu 'Hocalı katliamını ve Ermeni terörüne lanet yürüyüşü' idi. Ancak 20 Şubat'ta Ege Üniversitesi'nde Ermeni uşağı PKK'lılar tarafından kahpece şehit edilen arkadaşımız Fırat Yılmaz Çakıroğlu için de buradayız" dedi.
2 KİŞİYE SALDIRDI

Yapılan konuşmaların ardından bir dakikalık saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı'nı okuyan kalabalık dağılırken, iddiaya göre bozkurt işareti yerine zafer işareti yapan 2 kişiye yaklaşık 30 kişilik grup saldırdı.
Araya giren polisler saldırıya uğrayanları oradan uzaklaştırdı. Aldıkları yumruk ve tekme darbeleriyle yaralan 2 kişi ambulansla Eskişehir Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
Dağılan grubun bir bölümü Reşadiye Camii'ne giderek ikindi namazı sonrası üniversite öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu için düzenlenen gıyabi cenaze namazına katıldı.

FOTOĞRAFLI

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.