• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Politika
  • Teknoloji
  • Spor
  • Dünya
  • Sağlık
  • Magazin Kitap Turizm Altın Kızların Mutfağı Advertorial CANLI MAÇ BÖLGE BİLİM-TEKNOLOJİ KÜLTÜR - SANAT İpucu Kimdir? Nedir? Ramazan Haberleri Genel Ajans SULAR NE ZAMAN GELECEK? Otomobil Eğitim DIŞ HABERLER GÜVENLİK GENEL
  • Ara
  1. Haberler
  2. GENEL
  3. Facebook ve Twitter'dan siyasi reklam önlemleri
GENEL
Yayınlanma: 25 Mayıs 2018 - 02:34

Facebook ve Twitter'dan siyasi reklam önlemleri

Facebook ve Twitter, kasım ayında yapılacak ABD Kongresi ara seçimleri öncesi siyasi içerikli reklamları daha şeffaf hale getirebilmek için bir dizi yeni önlemler aldıklarını duyurdu.

1 dk okunma süresi
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Facebook ve Twitter'dan siyasi reklam önlemleri
NEW YORK (AA) - Dünyanın en büyük sosyal paylaşım sitelerinden Facebook ve Twitter, kasım ayında yapılacak ABD Kongresi ara seçimleri öncesi siyasi içerikli reklamları daha şeffaf hale getirebilmek için bir dizi yeni önlemler aldıklarını duyurdu.

FacebookFacebook'tan yapılan açıklamada, bugünden itibaren seçimlerle ilgili Facebook ve Instagram üzerindeki bütün reklamlarda, reklamın bedelini ödeyen kişi veya kurumun adının açık şekilde görülmesi gerektiği belirtildi.

Açıklamada, reklam bilgilerinde bağlı oldukları siyasi kampanyaların bütçesi ile reklamları gören kişilerin yaş, konum ve cinsiyet bilgilerinin de yer alacağı bildirildi.

Söz konusu bilgilerin Facebook arşivinde 7 yıl boyunca saklanacağına dikkat çekilen açıklamada, arşive dünyanın her yerinden ulaşılabileceğine yer verildi.

Ayrıca, açıklamada, ABD'de siyasi içerikli reklam vermek isteyen kişi ve kurumların öncelikle kimliklerinin ve konumlarının Facebook tarafından teyit edileceğinin altı çizildi.

TwitterTwitter'dan yapılan açıklamada, site üzerinden siyasi içerikli reklam verecek kişi ve kuruluşların kendilerini tanıtmaları ve ABD'de bulunduklarını ispatlamaları gerektiği vurgulandı.

Açıklamada, yabancı uyruklu kişilerin ABD'deki insanlara yönelik siyasi reklamları hedeflemesine izin verilmeyeceğinin altı çizildi.

Twitter üzerinde siyasi kampanya reklamları vermek isteyenlerin daha sert şartlara uymaları gerektiği ifade edilen açıklamada, bu kişi ve kurumların Twitter hesaplarında profil ve üstbilgi fotoğrafları, iletişim bilgileri ve bir internet sayfası adresi bulunması ve bu bilgilerin internetteki sayfalarıyla tutarlı olması gerektiği kaydedildi.

Ayrıca, açıklamada, Twitter üzerindeki siyasi reklamların bedelini ödeyen kişi veya kurumların bilgilerinin de talep edileceği ve bunların kullanıcılar tarafından rahatça görülebileceği belirtildi.

ABD Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesinin Demokrat Parti üyeleri, iki hafta önce yayımladıkları raporda, ABD'nin 2016'da düzenlenen başkanlık seçimleri kapsamında Facebook üzerinden Rusya kaynaklı yaklaşık 3 bin 500 reklam verildiğini bildirmişti.

Londra merkezli Cambridge Analytica adlı veri analiz firması ise, 87 milyon Facebook kullanıcısının hesaplarından izinsiz topladığı kişisel verileri, ABD ve İngiltere'de kritik siyasi seçimleri etkilemek için usulsüz olarak kullanmakla suçlanıyor.

Muhabir: Övünç Kutlu

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Schengen Vizesinde Kolaylık Dönemi Başlıyor: Türk Vatandaşlarına Uzun Süreli Schengen Vize Müjdesi!
Schengen Vizesinde Kolaylık Dönemi Başlıyor: Türk Vatandaşlarına Uzun Süreli Schengen Vize Müjdesi!
Artık Bankalar Emekli Maaşına Bloke Koyabilecek: Yargıtay'dan Emsal Karar Çıktı
Artık Bankalar Emekli Maaşına Bloke Koyabilecek: Yargıtay'dan Emsal Karar Çıktı
Kamuya 20 Bin Yeni Personel Alımı: Zabıt Katibi, İnfaz Koruma ve Destek Personeli Kadroları Açılıyor
Kamuya 20 Bin Yeni Personel Alımı: Zabıt Katibi, İnfaz Koruma ve Destek Personeli Kadroları Açılıyor
"Geleceği Görüyordu" Şimdi Cezaevinde: Faladdin Kurucusuna Şok Tutuklama
Son Haberler
El değmemiş güzelliğiyle büyülüyor: Haritalarda bile gizli kalmış! Doğu’nun parlayan yıldızı Diyadin’de her mevsim başka bir güzellik
El değmemiş güzelliğiyle büyülüyor: Haritalarda bile gizli kalmış!...
Emeklilere nefes aldıracak destek: Maaşına ek 7700 TL hesaplara yatıyor
Emeklilere nefes aldıracak destek: Maaşına ek 7700 TL hesaplara yatıyor
Araç sahiplerine kötü sürpriz: Trafikte yeni dönem resmen başladı! Cezası 140 bin TL’ye kadar çıkıyor
Araç sahiplerine kötü sürpriz: Trafikte yeni dönem resmen başladı!...
Turkuazın en saf hali burada: Ne Seferihisar ne Çeşme! Suyu cam gibi, havası huzur yüklü burası Türkiye’nin Maldivleri olabilir
Turkuazın en saf hali burada: Ne Seferihisar ne Çeşme! Suyu cam gibi,...
Batman’da Sulama Kanalında Acı Son: 20 Yaşındaki Mehmet Şirin Belgi Hayatını Kaybetti
Batman’da Sulama Kanalında Acı Son: 20 Yaşındaki Mehmet Şirin Belgi...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayladığı kanun Resmi Gazete'de
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayladığı kanun Resmi Gazete'de

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Politika
Teknoloji
Spor
Dünya
Sağlık
Magazin
Kitap
Turizm
Altın Kızların Mutfağı
Advertorial
CANLI MAÇ
BÖLGE
BİLİM-TEKNOLOJİ
KÜLTÜR - SANAT
İpucu
Kimdir?
Nedir?
Ramazan Haberleri
Genel
Ajans
SULAR NE ZAMAN GELECEK?
Otomobil
Eğitim
DIŞ HABERLER
GÜVENLİK
GENEL
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.