FETÖ şüphelileri Yunanistan sınırında yakalandı

Jandarma ekipleri, Yunanistan sınırında kaçma hazırlığında oldukları öne sürülen, aralarında meslekten ihraç edilen öğretmen ve polislerin de bulunduğu 15 şüpheli ile bunlara yardım eden kişiyi gözaltına aldı.

19 Aralık 2017 Salı 17:00
FETÖ şüphelileri Yunanistan sınırında yakalandı






EDİRNE (AA) - Edirne'de Jandarma ekiplerince Yunanistan sınırında düzenlenen operasyonda, aralarında meslekten ihraç edilen öğretmen ile polislerin de bulunduğu 15 şüpheli ile bunlara yardım eden kişi yakalandı.

Alınan bilgiye göre, İpsala ilçesi Paşaköy köyünde bir minibüsü durduran jandarma ekipleri, H.B (26), H.S (34), S.G.K (26), M.D (35), eski öğretmen İ.Ö (49), eski komiser yardımcısı M.B (26), iş güvenliği uzmanı A.G (42), biyoloji öğretmeni N.G (40), eski başkomiser G.K (35), İngilizce öğretmeni H.K (31), eski akademisyen M.M.A (26), eski emniyet amiri E.S (38), OHAL kapsamında kapatılan Irmak Alevi Bektaşi Kültür ve Eğitim Derneği'nin Başkanvekili C.C (42), eski öğretmen Y.D (30), eski komiser yardımcısı A.K (26) ile bunlara yardım eden İ. Ö gözaltına alındı.

Şüphelilerin yanındaki 5 çocuk ise zanlıların yakınlarına teslim edildi.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantılı oldukları iddiasıyla gözaltına alınan şüphelilerden bir bölümü hakkında arama kararı bulunduğu, bazılarının ise ByLock kullandığı tespit edildi.

Şüphelilerden E.S ile H.S soruşturmalarının devam ettiği Eskişehir Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Jandarmadaki işlemleri tamamlanan M.M.A ile A.G de adliyeye sevk edildi.

Muhabir: Salih Baran, Hakan Mehmet Şahin




Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.