• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Politika
  • Teknoloji
  • Spor
  • Dünya
  • Sağlık
  • Magazin Kitap Turizm Altın Kızların Mutfağı Advertorial CANLI MAÇ BÖLGE BİLİM-TEKNOLOJİ KÜLTÜR - SANAT İpucu Kimdir? Nedir? Ramazan Haberleri Genel Ajans SULAR NE ZAMAN GELECEK? Otomobil Eğitim DIŞ HABERLER GÜVENLİK GENEL
  • Ara
  1. Haberler
  2. GENEL
  3. FETÖ'cü subaylar Gülen'in kitaplarını 'şifreli oyun'la okumuş
GENEL
Yayınlanma: 23 Ekim 2017 - 14:17

FETÖ'cü subaylar Gülen'in kitaplarını 'şifreli oyun'la okumuş

Örgütün havacı subaylarından sorumlu 'abisi', elebaşı Gülen'in kitapları ve örgüt propagandasının yapıldığı yayınların özel olarak geliştirilmiş 'Bounce' adlı şifreli oyun üzerinden subaylara okutulduğunu itiraf etti.

3 dk okunma süresi
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
FETÖ'cü subaylar Gülen'in kitaplarını 'şifreli oyun'la okumuş
İZMİR (AA) - Ömer Süt - İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede ifadesine yer verilen örgütün havacı subaylardan sorumlu 'abisi', elebaşı Fetullah Gülen'in kitaplarının özel olarak geliştirilen şifrelenmiş oyun üzerinden subaylara nasıl okutulduğunu deşifre eden itiraflarda bulundu.

FETÖ'nün İzmir Katip Çelebi Üniversitesindeki yapılanmasına yönelik soruşturmada 12 Ağustos 2016'da gözaltına alındıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılan eski akademisyen İ.D.Ç, 22 Aralık 2016'da Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğüne giderek 'etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak' istediğini beyan etti.

Şanlıurfa polisi, örgütle ilgili bilgiler aktaran eski akademisyenin ifadesini, soruşturmanın yürütüldüğü İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdi.

İzmir Cumhuriyet Savcısı Ayhan Yılmaz tarafından hazırlanan ve İzmir 17. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, hakkında yakalama kararı verilen eski akademisyen İ.D.Ç. için 'silahlı terör örgütü üyesi olmak' suçlamasıyla 15 yıla kadar hapis cezası istendi.

Konya Selçuk Üniversitesi ve İzmir Katip Çelebi Üniversitesinde görev yaptığı sürede, Hava Kuvvetleri Komutanlığındaki FETÖ'cü subaylarla ilgilenen mahrem hizmetler sınıfında yer aldığını belirten İ.D.Ç, 'Gülen'in ülkeye sahip çıkması, dünyanın dört bir yanında okullar açarak Türkçenin kullanımını artırması ve Ergenekoncularla mücadele ederek darbeleri önlediğini' düşünürek örgüte girdiğini söyledi.

'Milli, manevi ve dini duygularla yıllarca hizmet ettiği örgütteki vatan hainleriyle anılmanın zoruna gittiğini' anlatan İ.D.Ç, sorumlu olduğu bazı subayların darbe girişimine katıldığını görmesinin ardından pişmanlık duyduğunu ve devlete yardımcı olmaya karar verdiğini belirtti.

'Gülen'in kitapları dijital ortamda şifrelenerek veriliyordu'
FETÖ'nün, Türk Silahlı Kuvvetlerinde (TSK) kendilerini kamufle ederek faaliyet gösteren örgüt mensuplarının deşifre olmaması için gizliliğe önem verdiğini dile getiren İ.D.Ç, buna yönelik bazı tedbirler aldıklarını itiraf etti.

'Kripto' diye tabir edilen subayların, Gülen'in kitapları ve örgüt propagandasının yapıldığı yayınların fiziki olarak bulundurmasının 'yasak olduğu'nu anlatan İ.D.Ç, bu kitap ve yayınların FETÖ'cü subaylara dijital ortamda şifrelenmiş şekilde verildiğini kaydetti.

Sanki oyun oynuyor İ.D.Ç, örgütteki 'kripto subayların' Gülen'in kitaplarına nasıl ulaştığı konusunda şu bilgileri verdi:

'Fetullah Gülen'in kitapları, vaaz CD'leri ve FETÖ'yü anlatan kitapların olduğu, şifrelenmiş DVD'ler, mahrem abi tarafından subaylara dağıtılırdı. Daha sonra bu DVD'lerin yerini küçük hafıza kartları aldı. Subaylar bu hafıza kartlarını bilgisayara taktığında bilgisayarında hiçbir iz bırakmayacağı söylenirdi. Hafta sonu subayların kendi kiraladıkları evlerde herhangi bir kitap bulunmazdı, bütün kitapları bilgisayardan okurlardı. Bu DVD ya da hafıza kartları farklı kişilere farklı şifrelerle şifrelendikten sonra verilirdi, açıldığında içinde herhangi bir şey olduğu anlaşılmıyordu. Sistem 'Linux' veri tabanı ile açılıyordu, daha sonra menüde bulunan 'Bounce' isimli oyun oynanıyordu. Bu oyunda ilk önceleri birinci turda yenip, ikinci turda yenilip çıkan ekrana bir şifre yazılıyordu ve daha sonra sistem içinde kitaplar görünüyordu.

Tek bir tuşa basıldığında bütün menü hemen kapanıyordu. Daha sonra bu oyunu direkt birinci turda şifre yazılarak çalışacak şekilde revize ettiler.'

Sorumlu olduğu 'havacı subayların ne kadar kitap okuduğu, ne kadar video izlediği gibi hususları sadece kod isimlerinin baş harflerini küçük bir kağıda yazarak bölge sorumlusuna okuduğunu' söyleyen İ.D.Ç, bölge sorumlusunun da bilgisayardaki küçük hafıza kartına bunları kaydettiğini anlattı.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Schengen Vizesinde Kolaylık Dönemi Başlıyor: Türk Vatandaşlarına Uzun Süreli Schengen Vize Müjdesi!
Schengen Vizesinde Kolaylık Dönemi Başlıyor: Türk Vatandaşlarına Uzun Süreli Schengen Vize Müjdesi!
Artık Bankalar Emekli Maaşına Bloke Koyabilecek: Yargıtay'dan Emsal Karar Çıktı
Artık Bankalar Emekli Maaşına Bloke Koyabilecek: Yargıtay'dan Emsal Karar Çıktı
Kamuya 20 Bin Yeni Personel Alımı: Zabıt Katibi, İnfaz Koruma ve Destek Personeli Kadroları Açılıyor
Kamuya 20 Bin Yeni Personel Alımı: Zabıt Katibi, İnfaz Koruma ve Destek Personeli Kadroları Açılıyor
"Geleceği Görüyordu" Şimdi Cezaevinde: Faladdin Kurucusuna Şok Tutuklama
Son Haberler
El değmemiş güzelliğiyle büyülüyor: Haritalarda bile gizli kalmış! Doğu’nun parlayan yıldızı Diyadin’de her mevsim başka bir güzellik
El değmemiş güzelliğiyle büyülüyor: Haritalarda bile gizli kalmış!...
Emeklilere nefes aldıracak destek: Maaşına ek 7700 TL hesaplara yatıyor
Emeklilere nefes aldıracak destek: Maaşına ek 7700 TL hesaplara yatıyor
Araç sahiplerine kötü sürpriz: Trafikte yeni dönem resmen başladı! Cezası 140 bin TL’ye kadar çıkıyor
Araç sahiplerine kötü sürpriz: Trafikte yeni dönem resmen başladı!...
Turkuazın en saf hali burada: Ne Seferihisar ne Çeşme! Suyu cam gibi, havası huzur yüklü burası Türkiye’nin Maldivleri olabilir
Turkuazın en saf hali burada: Ne Seferihisar ne Çeşme! Suyu cam gibi,...
Batman’da Sulama Kanalında Acı Son: 20 Yaşındaki Mehmet Şirin Belgi Hayatını Kaybetti
Batman’da Sulama Kanalında Acı Son: 20 Yaşındaki Mehmet Şirin Belgi...
'Türkiye herkes için bir umut kaynağı'
'Türkiye herkes için bir umut kaynağı'

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Politika
Teknoloji
Spor
Dünya
Sağlık
Magazin
Kitap
Turizm
Altın Kızların Mutfağı
Advertorial
CANLI MAÇ
BÖLGE
BİLİM-TEKNOLOJİ
KÜLTÜR - SANAT
İpucu
Kimdir?
Nedir?
Ramazan Haberleri
Genel
Ajans
SULAR NE ZAMAN GELECEK?
Otomobil
Eğitim
DIŞ HABERLER
GÜVENLİK
GENEL
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.