Fikret Bila Milliyet'ten neden istifa etti?

Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği görevinden istifa eden Fikret Bila'nın yerine kim gelecek? Usta Gazeteci Hürriyet'te yazar olarak göreve başlıyor..

09 Haziran 2016 Perşembe 21:48
Fikret Bila Milliyet'ten neden istifa etti?






Fikret Bila Milliyet'ten neden istifa etti?


Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bilanın dün istifasının ardından gazetenin genel merkezi sessizliğe büründü. Fikret Bila'nın tüm çalışanlarına gönderdiği veda mektubunun ardından Milliyet Gazetesi herhangi bir açıklama yapmazken usta gazetecinin ayrılığı çalışanlar arasında burukluğa neden oldu.

Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği görevini 3 yıldır yürüten Fikret Bila'nın istifası en çok gazetenin Ankara bürosunda yankılandı. Köşe yazarı olarak Hürriyet Gazetesi'ne geçmeye hazırlanan Fikret Bilanı'nın yerine ise Mehmet Soysal'ın geleceği iddia ediliyor.

MİLLİYET'TE 30 YILLIK GÖREV

Fikret Bila, yaklaşık 3 yıl önce Demirören ailesi tarafından getirildiği Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği görevinden istifa etti. Bila, idari görevinin yanı sıra, 30 yılı aşkın bir süredir çalıştığı, istihbarat şefliği ve Ankara temsilciği de yaptığı Milliyet'le yollarını tamamen ayırdı.

Bila’nın Milliyet çalışanlarına gönderdiği e-posta şöyle:
“Değerli çalışma arkadaşlarım,
“Üç yıldır yürüttüğüm genel yayın yönetmenliği görevimden bugün itibariyle istifa etmiş bulunuyorum. Başta sayın Erdoğan Demirören olmak üzere Demirören ailesine ve her zaman her konuda desteğini gördüğüm siz değerli çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyor, sevi ve saygılarımı sunuyorum.”
FİKRET BİLA KİMDİR?
1958 yılında Zonguldak’ta dünyaya geldi. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden mezun oldu. 1980-1985 yılları arasında Sayıştay Denetçisi olarak görev yapan Bila, Gazi Üniversitesi’nden 1986 yılında doktora derecesi aldı.
Gazeteciliğe 1977’de Yankı dergisinde başladı. Bir süre ara verdikten sonra 1986’da Nokta dergisiyle yeniden gazeteciliğe döndü. 1987’de girdiği Milliyet gazetesinin Ankara temsilciliğini yaptı.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.