• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Politika
  • Teknoloji
  • Spor
  • Dünya
  • Sağlık
  • Magazin Kitap Turizm Altın Kızların Mutfağı Advertorial CANLI MAÇ BÖLGE BİLİM-TEKNOLOJİ KÜLTÜR - SANAT İpucu Kimdir? Nedir? Ramazan Haberleri Genel Ajans SULAR NE ZAMAN GELECEK? Otomobil Eğitim DIŞ HABERLER GÜVENLİK GENEL
  • Ara
  1. Haberler
  2. GENEL
  3. Filistinli gazeteci Murteca'nın şehit edilmesine tepki yağıyor
GENEL
Yayınlanma: 08 Nisan 2018 - 15:12

Filistinli gazeteci Murteca'nın şehit edilmesine tepki yağıyor

Filistinli gazeteci Yasir Murteca'nın İsrail askerlerinin açtığı ateşle şehit edilmesine tepkiler dinmiyor.

2 dk okunma süresi
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Filistinli gazeteci Murteca'nın şehit edilmesine tepki yağıyor
KUDÜS (AA) - Filistinli gazeteci Yasir Murteca'nın abluka altındaki Gazze Şeridi sınırında düzenlenen 'Büyük Dönüş Yürüyüşü' adı altındaki barışçıl eylemleri takip ettiği sırada İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu şehit edilmesine tepkiler çığ gibi büyüyor.

Murteca'nın şehit edilmesine en dikkat çekici tepki İsrailli Gazeteciler Birliğinden geldi. Birlik, İsrail Genelkurmay Başkanı Gadi Eizenkot'a mektup göndererek, Murteca'nın İsrail askerleri tarafından öldürülmesini protesto etti.

Birlik tarafından gönderilen mektupta, İsrail askerlerinin Filistinli gazetecileri hedef almasına yönelik açıklama yapılması talebinde bulundu.

Murteca'nın şehit edilmesine bir başka tepki de İsrail'de Görev Yapan Yabancı Gazeteciler Derneğinden (FPA) geldi. Dernekten yapılan açıklamada, Murteca'nın şehit edilmesinden dolayı derin üzüntü duyulduğu ifade edildi. İsrail ordusundan gazetecilerin görev yaptığı bölgelerde işlerini yapmasını engellemekten kaçınması istenen açıklamada, Murteca'nın şehit edilmesiyle ilgili soruşturma başlatılması istendi.

İngiltere merkezli Ulusal Gazeteciler Birliği de (NUJ) yaptığı açıklamayla Murteca'nın şehit edilmesini kınadı. Açıklamada, 'Gazeteci Murteca'nın öldürülmesi ve 5 Filistinli gazetecinin de yaralanması en sert şekilde kınanması gereken çirkin bir davranış. Murteca ve meslektaşlarının görevini yapmaya çalışan gazeteciler oldukları açıkça belli oluyor. Bu olayla ilgili bağımsız bir soruşturma için acil bir ihtiyaç var.' ifadelerine yer verildi.

Gazetecilerin sivillerin düzenlediği gösterileri takip etmesinin hayati öneme sahip olduğuna vurgu yapılan açıklamada, İngiltere yönetiminden İsrail ordusunun 30 Mayıs'tan itibaren Gazze sınırında uyguladığı şiddeti kınaması çağrısı yapıldı.

Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü ve Filistinli birçok gazeteci derneği Murteca'nın şehit edilmesini kınamıştı.

Büyük Dönüş Yürüyüşü'nü takip ettiği sırada 6 Nisan Cuma günü İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu yaralanan 30 yaşındaki Filistinli gazeteci Yasir Murteca hayatını kaybetmişti.

Gösterilerin başladığı 30 Mart'tan bu yana İsrail askerleri tarafından şehit edilen Filistinlilerin sayısı 31'e yükseldi.

'Büyük Dönüş Yürüyüşü'Filistinliler, Toprak Günü'nün 42'nci yılı kapsamında 30 Mart Cuma gününden bu yana abluka altındaki Gazze Şeridi'nin İsrail sınırında barışçıl eylemler düzenliyor. İsrail askerleri ise 'sürgün edildikleri topraklarına geri dönmeyi ve 2006'dan beri Gazze'ye uygulanan hukuksuz ablukanın kaldırılmasını' talep eden sivil halkın üzerine gerçek mermilerle ateş açıyor.

Filistinliler 'Büyük Dönüş Yürüyüşü' adı altında başlattıkları barışçıl gösterilerine 6 hafta devam etmeyi planlıyor. Gösterilerin 6 hafta sürmesinin bir sebebi de bu tarihte ABD'nin Tel Aviv'deki büyükelçiliğini Kudüs'e taşıyacağını açıklaması olarak gösteriliyor.

Muhabir: Mustafa Deveci

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Ferit Evgi | Artık markaların da kariyer koçu var
Ferit Evgi | Artık markaların da kariyer koçu var
Dünya Jaguar Günü’nde Jüliet ile Tanışın!
Dünya Jaguar Günü’nde Jüliet ile Tanışın!
Yanlış Yetiştirilen Aronya Meyvesi Mağduriyet Yaratıyor
Yanlış Yetiştirilen Aronya Meyvesi Mağduriyet Yaratıyor
SunExpress’e 2024 Uluslararası İş Güvenliği ödülü
SunExpress’e 2024 Uluslararası İş Güvenliği ödülü
Son Haberler
Alkol ve sigarada tarihi zam kapıda: ÖTV bombası patladı! Son 10 yılın rekoru
Alkol ve sigarada tarihi zam kapıda: ÖTV bombası patladı! Son 10 yılın...
Yetkili ağızdan açıklandı: Devlet destekli ödeme başladı! 3 kamu bankası tek şartla 15000 TL veriyor
Yetkili ağızdan açıklandı: Devlet destekli ödeme başladı! 3 kamu...
Börek değil, ekmek değil: Yiyen bir daha unutamıyor! Sacda pişen Velibah tarifi
Börek değil, ekmek değil: Yiyen bir daha unutamıyor! Sacda pişen...
Şimşekler çakacak, sağanak başlayacak: MGM’den 6 ile gök gürültülü sağanak yağış uyarısı
Şimşekler çakacak, sağanak başlayacak: MGM’den 6 ile gök gürültülü...
Hamur yok, zahmet yok: Komşular kokusuyla kapınıza dayanacak! Çay demlenmeden hazır, çıtır çıtır börek tarifi
Hamur yok, zahmet yok: Komşular kokusuyla kapınıza dayanacak! Çay...
İsrail'den Hamas'a tehdit
İsrail'den Hamas'a tehdit

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Politika
Teknoloji
Spor
Dünya
Sağlık
Magazin
Kitap
Turizm
Altın Kızların Mutfağı
Advertorial
CANLI MAÇ
BÖLGE
BİLİM-TEKNOLOJİ
KÜLTÜR - SANAT
İpucu
Kimdir?
Nedir?
Ramazan Haberleri
Genel
Ajans
SULAR NE ZAMAN GELECEK?
Otomobil
Eğitim
DIŞ HABERLER
GÜVENLİK
GENEL
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.