Ford Sürüş Akademisi'nden genç sürücülere eğitim

- Avrupa şampiyonu Castrol Ford Team Türkiye takımı ile verilen eğitimler kapsamında genç sürücüler, sürüş kabiliyetlerini geliştirip sürüş güvenliği konusunda farkındalıklarını arttırdı

13 Ekim 2017 Cuma 15:46
Ford Sürüş Akademisi'nden genç sürücülere eğitim






İSTANBUL (AA) - Ford Motor Company’nin 2003 yılında ABD'de geliştirdiği güvenli sürüş eğitim projesi olan Ford Sürüş Akademisi (Ford Driving Skills For Life), bu yıl ikinci kez Türkiye’de gerçekleşti.

Ford açıklamasına göre, Ford Sürüş Akademisi, 14. yılında 35 ülkede 1 milyondan fazla yeni ehliyet sahibi genç sürücüye ulaşarak ücretsiz eğitimler sunarken, uygulamalı eğitimler, online iş birlikleri ile yenilikçi fikirler yaratmak ve daha fazla genç sürücüye ulaşmak için çalışmalarını sürdürüyor.

İstanbul'da Avrupa şampiyonu Castrol Ford Team Türkiye takımı ile verilen eğitimler kapsamında genç sürücüler, sürüş kabiliyetlerini geliştirip, sürüş güvenliği konusunda farkındalıklarını arttırdı.

18-24 yaş aralığındaki gençleri hedefleyen ve yoğun ilgi gören, kontenjanları günler öncesinden dolan eğitim 3,5 saatlik seanslar olarak gerçekleşti. 4 aşamadan oluşan programda, direksiyon başında SMS atma ve fotoğraf çekme gibi dikkat dağıtıcı davranışların ve alkollü araç kullanımının tehlikeleri de sarhoş gözlüğü olarak ifade edilen simülasyon gözlükleri ile uygulamalı olarak gösterildi.

Avrupa'da, 18-24 yaş arası gençlerin birinci ölüm nedeninin trafik kazası olması nedeniyle Ford Sürüş Akademisi’nde, tehlike tanıma, direksiyon hakimiyeti, hız ve mesafe yönetimi gibi beceri geliştirme eğitimleri hem teorik hem de uygulamalı olarak verildi.

Ford Sürüş Akademisi, her ülkenin önde gelen eğitim kurumlarıyla çalışmalarını sürdürüyor. Platformun Türkiye ayağında bu önemli görev, Türkiye’nin en önemli motor sporları simgelerinden biri olan Avrupa şampiyonu Castrol Ford Team Türkiye’nin pilotu Murat Bostancı tarafından gerçekleştirildi. Murat Bostancı, Ford Sürüş Akademisi kapsamında sürüş tecrübelerini ve bilgilerini genç sürücülerle paylaştı.

Türkiye’de bu kapsamda bir ilk niteliği taşıyan eğitimler ile genç sürücülerin bilinçlenmesi ve trafikte daha güvenli seyahat etmeleri amaçlanıyor.

Anahtar Kelimeler:
FordFord Sürüş Akademisi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.