Gönüllü asker olmak için askerlik şubesine dilekçe verdiler

Yaprak KOÇER/SAMSUN, () – SAMSUN'da terör olaylarını protesto eden vatandaşlar Türk Silahlı Kuvvetleri’ne gönüllü asker olarak katılmak için askerlik şubesine başvurdu. Samsun'da Türkçü Turancılar Derneği üyeleri terör...

08 Eylül 2015 Salı 16:35
Gönüllü asker olmak için askerlik şubesine dilekçe verdiler






Yaprak KOÇER/SAMSUN, () – SAMSUN'da terör olaylarını protesto eden vatandaşlar Türk Silahlı Kuvvetleri’ne gönüllü asker olarak katılmak için askerlik şubesine başvurdu.
Samsun'da Türkçü Turancılar Derneği üyeleri terör olaylarını protesto etmek için İlkadım İlçesi’ndeki Atatürk Anıtı önünde toplandı. Ellerine Türk bayrakları alan vatandaşlar, "Ne mutlu Türk’üm diyene", "Kahrolsun PKK", "Vatan sana canım feda", "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları atarak Cumhuriyet Caddesi güzergahından Askerlik Şubesi önüne kadar yürüdü. Yürüyüş sırasında yol güzerhagında kafelerin önünden geçen grup, "Kafede oturma şehidine sahip çık" sloganı attı. Yaklaşık 100 kişilik grup askerlik şubesi önünde saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okudu. Yaklaşık 50 kişi askerlik şubesi önünde gönüllü asker olarak Türk Silahlı Kuvvetleri’ne katılmak üzere dilekçe yazıp başvuruda bulundu. Personel Albay Ali Kaptan’a şehitler için başsallığında bulunan vatandaşlar ardından dilekçeleri teslim etti. Yürüyüş dilekçelerin teslim edilmesinin ardından sona erdi.

Öte yandan, Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu Bölge Başkanı Savaş Hakkı Aydın, yaşanan terör olayları sonrası şehitleri yad etmek için yarın öğle namazına müteakip Büyük Cami'de gıyabi cenaze namazı kılıp dua edeceklerini söyleri. Aydın, tüm Samsunluları terörü protesto etmeye ve şehitleri anmaya davet etti.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.