Hayri İnönü'nün takipsizliğe yaptığı itiraz reddedildi

      Serpil KIRKESER / İSTANBUL, () ŞİŞLİ Belediye Başkanı Hayri İnönü, kendisinin ve eşinin baba-oğul Sarıgüller tarafından tehdit edildiği iddiasıyla yürütülen soruşturmada verilen takipsizlik kararına...

13 Mart 2015 Cuma 17:47
Hayri İnönü'nün takipsizliğe yaptığı itiraz reddedildi






 

 

 

Serpil KIRKESER / İSTANBUL, () ŞİŞLİ Belediye Başkanı Hayri İnönü, kendisinin ve eşinin baba-oğul Sarıgüller tarafından tehdit edildiği iddiasıyla yürütülen soruşturmada verilen takipsizlik kararına yaptığı itiraz reddedildi.

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü geçtiğimiz günlerde avukatı aracılığıyla nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliği'ne dilekçe sunarak takipsizlik kararına itiraz etmişti. İtirazı değerlendiren İstanbul 4. Sulh Ceza Hakimliği, Mustafa Sarıgül ve Emir Sarıgül hakkında verilen takipsizlik kararının usul ve yasaya uygun olduğunu belirterek, yapılan itirazı reddetti. Bu kararla Mustafa Sarıgül ve Emir Sarıgül hakkında verilen takipsizlik kararı kesinleşmiş oldu.

SORUŞTURMA İDDİALAR ÜZERİNE BAŞLATILMIŞTI
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nun, 18 Aralık 2014'te Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü'nün eşi Nazlı İnönü'nün bir gazeteye verdiği röportajdaki "mafya ile tehdit edildikleri" iddialarına ilişkin resen soruşturma başlatmıştı. Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü'nün eşi Nazlı İnönü, 18 Aralık'ta bir gazeteye verdiği röportajda, "Mustafa Sarıgül'ün kendilerini ölümle tehdit ettiğini, Sarıgül'ün 'mafya tutmaktan' söz ettiğini, sadece Hayri İnönü ile kendisinin değil Amerika'da okuyan çocuklarının da tehdit edildiğini" iddia etmişti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca resen başlatılan soruşturma kapsamında, Hayri İnönü ve eşi Nazlı İnönü "mağdur" sıfatıyla ifade vermişti. İstanbul Cumhuriyet Savcılığı da Mustafa Sarıgül ve Emir Sarıgül hakkında takipsizlik kararı vermişti.

 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.