HDP binasına Türk bayrağı astılar

Cihan KAYA/ORTACA (Muğla), () - MUĞLA'nın Ortaca İlçesi'nde toplanan yaklaşık 300 kişi, Hakkari'nin Dağlıca Bölgesi'nde 16 askerin şehit olduğu terör saldırısını protesto etti. HDP Ortaca İlçe Teşkilatı'nın tabelasını indirmek...

08 Eylül 2015 Salı 15:19
HDP binasına Türk bayrağı astılar






Cihan KAYA/ORTACA (Muğla), () - MUĞLA'nın Ortaca İlçesi'nde toplanan yaklaşık 300 kişi, Hakkari'nin Dağlıca Bölgesi'nde 16 askerin şehit olduğu terör saldırısını protesto etti. HDP Ortaca İlçe Teşkilatı'nın tabelasını indirmek isteyip Türk bayrağı asan gruba polis biber gazıyla müdahale etti. Bunun üzerine binayı boşaltan grup, binadaki HDP tabelası indirilmeden ayrılmayacaklarını belirtip, beklemeyi sürdürdü.
Dağlıca bölgesinde, aralarında bir yarbayın da bulunduğu 16 askerin şehit edilmesini protesto için Ortaca'da bugün 'Teröre lanet' yürüyüşü düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde ellerinde Türk bayrakları ile toplanan yaklaşık 300 kişi 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Vur vur inlesin PKK dinlesin', 'Kahrolsun PKK' sloganları attı. Daha sonra tekbir getirerek yürüyeşe geçen grup, yol boyunca da slogan atmayı sürdürdü. Gruba, bazı vatandaşlar da evlerinin pencere ve balkollarından destek verdi. Yaklaşık 1.5 kilometrelik yürüyüşün ardından meydana dönen grup, şehitler için saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı okudu.
KOŞARAK HDP BİNASINA GİRDİLER
Ardından grup, koşarak meydana 50 metre mesafedeki HDP binasına girdi. Beş katlı binanın üçüncükatındaki parti binasına Türk bayrağı asan grup, HDP tabilasını da indirmek istedi. Polis, gruba biber gazı ile müdahalede bulunarak binayı boşalttı. Ancak, etrafa kaçışan gruptakiler, "HDP tabelası indirilene kadar buradan ayrılmayacağız" diyerek, tekrar binanın öndünde toplandı. Polis, parti binası önünde geniş güvenlik önlemi alırken, grubun bekleyişi sürüyor.
FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.