Iğdır'da 13 polis şehit: Halk kan vermek için koştu

Terör örgütü PKK'nın Iğdır Dilucu Sınır Kapısı yakınlarında kurduğu kalleş tuzağın detayları netleşiyor. Bombacı katillerin kullandığı C-4 tipi 1 tonluk bomba için 500 metrelik kumanda kablosu döşediği belirlendi.

08 Eylül 2015 Salı 16:01
Iğdır'da 13 polis şehit: Halk kan vermek için koştu






Iğdır'da 13 polis şehit: Halk kan vermek için koştu

Terör örgütü PKK'nın Iğdır Dilucu Sınır Kapısı yakınlarında kurduğu kalleş tuzağın detayları netleşiyor. Bombacı katillerin kullandığı C-4 tipi 1 tonluk bomba için 500 metrelik kumanda kablosu döşediği belirlendi.

Iğdır Son durum, Iğdır şehit düşen polis memurları, Son dakika Iğdır

Iğdır Valiliği, Iğdır'dan Dilucu Sınır Kapısı'na giderken Hasanhan Köyü yakınlarında, PKK'lı teröristlerin yola önceden döşedikleri yaklaşık bir ton bombayı uzaktan kumanda ile patlatmasıyla şehit olan 13 Emniyet görevlisi ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Vali Davut Haner tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:
"8 Eylül günü saat 08.45- 09.00 sıralarında Iğdır- Aralık yolu Çamurlu Köyü mevkisinde terör örgütü mensupları tarafından Dilucu Kara Hudut Kapısında vatandaşlarımıza hizmet veren görevli polis memurlarını taşıyan servis aracı ile bu araca koruma görevi yapan Özel Harekat Şube Müdürlüğü'ne bağlı iki adet zırhlı araca bombalı saldırı yapılmıştır. Yapılan saldırı sonucu 13 polisimiz şehit olmuş, 1 Özel Harekat Polis Memuru ise hayati tehlike arz etmeyecek şekilde yaralanmıştır. Olay akabinde başlatılan operasyonda, olayla ilgisi olduğu düşünülen 2 kişi yakalanmış ve operasyonlar devam etmektedir. Devletimizin ve Ülkemizin birlik ve beraberliği için gece gündüz demeden görev yapan kahraman polislerimize yapılan bu hain saldırıyı esef ve şiddetle kınıyorum. Şunu asla ve asla unutmayalım ki; vatanımızı bölmeye, birlik ve beraberliğimizi yıkmaya hainlerin gücü yetmeyecektir. Bu vesile ile Iğdır Halkı adına Merhumlara Allahtan Rahmet acılı ailelerine ve yakınlarına sabır, metanet ve başsağlığı diliyorum."

TERÖRİSTLER, PATLAYICI İLE ARALARINDA 500 METRE KABLO ÇEKTİLER

Öte yandan Erzurum Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Ali Lapanta, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Ulus ile birlikte olay yerine gelerek incilemelerde bulundu. Emniyet Olay Yeri İnceleme ekipleri, hain tuzağın şifrelerini çözmek için patlamanın meydana geldiği bölgede geniş çaplı bir çalışma yaptı.
Uzmanlar, patlamanın meydana geldiği yerden 500 metre uzaklığa kablo çekildiğini, patlatmanın dikkati çekmemek için uzaktan yapıldığını bildirdi.x

HALK KAN VERMEK İÇİN HASTANEYE AKIN ETTİ

Iğdır’da polis konvoyunun geçişi sırasında kurulan tuzağın patlatılmasının ardından halk, çok sayıda yaralı polis olduğunu düşünüp, kan vermek için Devlet Hastanesi'ne akın etti. Devlet Hastanesi'ne gelerek kan vermek isteyenler, koridorlarda uzun kuyruklar oluşturdu. Kan merkezinde ihtiyacın karşılandığı yolundaki açıklama üzerine bazı gönüllüler telefon numaraları ile kan gruplarını hastaneye bırakarak ayrıldı.
Son Güncelleme: 08.09.2015 16:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.