İş Bankası'nın Çin'den kredi sağlaması

-İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Ertürk: -"İş Bankası olarak Çin bankaları ile olan iş birliğimizi daha da artırmayı hedefliyoruz"

21 Aralık 2017 Perşembe 16:20
İş Bankası'nın Çin'den kredi sağlaması






İSTANBUL (AA) - İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Yılmaz Ertürk, The Export-Import Bank of China’dan sağladıkları kredinin Çin'le iş yapan firmaların finansman ihtiyaçlarının karşılanmasına olanak sağlayacağını belirterek, "İş Bankası olarak Çin bankaları ile olan iş birliğimizi daha da artırmayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

Ertürk, Türkiye İş Bankası'nın Çin bankası The Export-Import Bank of China'dan 400 milyon dolar tutarında 3 yıl vadeli kredi sağlamasına ilişkin yaptığı açıklamada, kredinin hem İş Bankası'nın hem de bankacılık sektörünün farklı araçlar ile yurt dışından fon sağlama kabiliyetinin yüksek olduğunu bir kez daha gösterdiğini vurguladı. Türkiye ile Çin arasındaki dış ticaret hacminin ilk kez 2000 yılında 1 milyar dolar eşiğini geçtiğini, kaydedilen gelişmeler neticesinde de 2016 yılında 28 milyar dolar seviyesine ulaştığını ifade eden Ertürk, şunları kaydetti:

"Zamanla Çin, Türkiye’nin dünya genelinde ikinci, Asya-Pasifik bölgesinde ise en büyük ticari ortağı haline geldi. Öte taraftan Çin’in gündeminde 'İpek Yolu Ekonomik Kuşağı' ve '21. Yüzyıl Deniz Üzerinden İpek Yolu' stratejileri de var. Ülkemizi de yakından ilgilendiren bu stratejilerin, Türkiye-Çin iş birliğini daha da artırmasını ve taraflara yeni fırsatlar getirmesini bekliyoruz.

The Export-Import Bank of China’dan sağladığımız kredi, Çin’le iş yapan firmaların finansman ihtiyaçlarının karşılanmasına olanak sağlayacak. Çin’in dünya ekonomisi ve ticaretindeki önemi her geçen yıl biraz daha artıyor. İş Bankası olarak Çin bankaları ile olan işbirliğimizi daha da artırmayı hedefliyoruz."


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.