İstanbul'da sıcaklık düşüyor, sağanak geliyor

İstanbul'da sıcaklıkların yarından itibaren düşüşe geçerek, 20 derecenin altına inmesi ve sağanağın etkili olması bekleniyor.

06 Ekim 2017 Cuma 12:12
İstanbul'da sıcaklık düşüyor, sağanak geliyor






İSTANBUL

AA muhabirinin Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerinden derlediği bilgilere göre, bir süredir mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıkla "yazdan kalma" günlerin yaşandığı kentte sonbahar kendini göstermeye başlıyor.

Güneşli ve sıcak havanın kendini gösterdiği megakentte yarından itibaren sağanağın etkisini göstermesi ve sıcaklıkların 7 dereceye kadar düşmesi öngörülüyor.

Bu kapsamda gün boyu güneşin kendini gösterdiği kentte 25 derecelere kadar ulaşan sıcaklık gece saatlerinde 14 dereceye kadar düşecek. Yarından itibaren ise sıcaklığın düşmeye başlaması ve güneşin yerini sağanağa bırakması bekleniyor.

Kentte pazar günü sağanağın devam edip, sıcaklığın en düşük 13, en yüksek 20 derece olacağı tahmin ediliyor.

İstanbul'da yeni haftada sağanağın yer yer etkili olması beklenirken pazartesi en düşük sıcaklığın 12, en yüksek sıcaklığın da 19 derece, salı günü ise sıcaklığın 12 ile 18 derecelerde seyretmesi öngörülüyor.

AKOM'dan sağanak uyarısı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezinden de (AKOM) yarın için gök gürültülü sağanak uyarısı yapıldı.

Açıklamada, "Cumartesi öğle saatlerinden itibaren İstanbul başta olmak üzere ülkemizin batı bölgelerinde rüzgarın tekrardan kuzeyli yönlerden kuvvetlenmesi (30-55 km/s) hava sıcaklıklarının 6-8 derece birden düşmesiyle kuvvetli sağanak geçişlerinin yaşanacağı tahmin ediliyor." ifadeleri kullanıldı.

Muhabir: Halil İbrahim Başer

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.