Jet model uçak festivalinde heyecan doruğa çıktı

Tolga YILDIRIM/ANTALYA, () - ANTALYA'da Türk Hava Kurumu (THK) tarafından düzenlenen 4. Uluslararası Jet Festivali'nde 26 pilotun jet model uçaklarla yaptığı gösteri, heyecanlı anlar yaşattı. THK tarafından düzenlenen 4. Uluslararası Jet...

24 Mayıs 2015 Pazar 15:46
Jet model uçak festivalinde heyecan doruğa çıktı






Tolga YILDIRIM/ANTALYA, () - ANTALYA'da Türk Hava Kurumu (THK) tarafından düzenlenen 4. Uluslararası Jet Festivali'nde 26 pilotun jet model uçaklarla yaptığı gösteri, heyecanlı anlar yaşattı.
THK tarafından düzenlenen 4. Uluslararası Jet Festivali, Karain- Antalya Havacılık Eğitim Merkezi'nde yapıldı. Türkiye, İsviçre, İngiltere ve Almanya'dan 26 pilotun jet model uçaklarıyla katıldığı festivalde saatte 300 kilometre hıza ulaşabilen uçakların gösterisine izleyiciler yoğun ilgi gösterdi. Gerçek uçaklardan tek farkı boyutları olan uçakların gösterisi heyecanlandırdı.
Festivalde mikrolight, paraglider, mosquito, paraşüt, wingsuit atlayışları, gyrocopter gösterisi de yapıldı. 8 Türk pilotun yer aldığı etkinlikte TEI-Tusaş Motor Sanayi tarafından üretilen jet motorun, İsviçreli engelli pilot Hans Mesmmer ve 11 yaşındaki oğlu Luke ile uçağını havalandıran İngiliz Steven Bishop'un gösterisi dikkati çekti.

THK Genel Başkanı Vacit Öktem, festivalde Türkiye ve yurt dışından gelen sporcuların uçaklarıyla yaptığı, birebir uçuş ile manevra gösterisinin heyecanla izlendiğini dile getirdi. Öktem, festivalde THK imkanlarındaki tüm faaliyetlerin sergilendiğini anlattı.
THK'nın geçmişte sadece kurban derisi toplamakla gündeme gelen bir kuruluş haline dönüştüğüne dikkati çeken Öktem, "Biz kurban derisi topluyoruz ama bunu bir şekilde halkımıza veriyoruz. Ülkemizin dört bir yanında gençlerimizi havacı olarak yetiştiriyoruz. Bunu daha da geliştireceğiz. THK artık holdingleşme içersinde olmayacak. Eski genel başkanın şahsından kaynaklanan olumsuzluğu da bitirdik. Onu yargıya bıraktık. Yeni bir THK yönetimi ile halkımıza kendimizi sevdirmeye, eski itibarı tekrar kazanmaya çalışacağız. Halk bize güvensin, inansın" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.