Keşan’da 5 bin kişi şehitler için yürüdü: Keşan'da Kırmızı beyaz

EDİRNE’nin Keşan İlçesi’nde toplanan yaklaşık 5 bin kişi, terör örgütü PKK'nın saldırılarını protesto etmek için yürüyüş düzenledi.

08 Eylül 2015 Salı 21:00
Keşan’da 5 bin kişi şehitler için yürüdü: Keşan'da Kırmızı beyaz






Keşan’da 5 bin kişi şehitler için yürüdü: Keşan'da Kırmızı beyaz

Ünsal YÜCEL/KEŞAN(Edirne), ()-EDİRNE’nin Keşan İlçesi’nde toplanan yaklaşık 5 bin kişi, terör örgütü PKK'nın saldırılarını protesto etmek için yürüyüş düzenledi.
İnternet üzerinden haberleşerek Keşan Lisesi önünde, ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan yaklaşık 5 bin kişi, üzerinde ‘Şehit mi düştü asker, Cennet koktu yine her yer’, ‘Vatan sana canım feda’ ve ‘Söz konusu vatansa gerisi teferruattır’ yazılı pankartlar açtı. Hastane Caddesi üzerinde yürüyüşe geçerek terörü lanetleyen sloganlar atan grup, ilk olarak Tekel Meydanı’na gelerek burada İstiklal Marşı’nı söyledi. CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Keşan Belediye Başkanı CHP’li Mehmet Özcan ve gazilerin de aralarında bulunduğu grup, İsmail Saraç Caddesi üzerinden Cumhuriyet Meydanı’na yürüyerek, Atatürk Anıtı önünde toplandı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinden sonra, Keşan Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ferhat Dönmez konuşma yaptı. 

"BÜYÜK BİR YAS VE ÖFKE İÇERİSİNDEYİZ”


Son dönemde gelen şehit haberleri ile büyük bir yas ve öfke içerisinde olduklarını ifade eden Dönmez, şöyle dedi: "Şehitlerimize Allah’ta rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Ama biliyoruz ki, bu dilekler, kelimeler yetersiz kalıyor. Sayı ne olursa olsun bu ülkenin tek bir evladını teröre kurban verecek gücümüz kalmamıştır. Artık şehit cenazelerinden yükselen acı haykırışları duymak istemiyoruz. Acının büyüklüğünü hissetmememiz gibi bir durum söz konusu olamaz. Gaziler olarak herkesin ne büyük bir acı kayıp yaşadığını biliyoruz. Bu olayların basitleştirilmiş olması, hiçbir yerden gerekli tepkilerin gelmemesi, olayın suiistimal edilmediğinin araştırılması gerekmektedir."

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.