Komutanı derdest eden sanık ByLock'u inkar etti

FETÖ'nün darbe girişiminde komuta merkezi olarak kullanılan Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin davada, dönemin Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Mendi'yi alıkoyan sanıklardan eski astsubay Esen savunma yaptı.

30 Nisan 2018 Pazartesi 22:49
Komutanı derdest eden sanık ByLock'u inkar etti






ANKARA

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminde komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 473 kişinin yargılandığı davaya sanık savunmalarıyla devam edildi.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde görülen duruşmaya sanıklar, yakınları, müştekiler ve taraf avukatları katıldı.

Dava dosyasında müşteki olarak yer alan dönemin Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Galip Mendi de duruşmada hazır bulundu.

Darbe girişimi sırasında Mendi'yi derdest ederek Akıncı Üssü'ne götüren ekipte yer alan sanık eski astsubay Oktay Esen, savunma yaptı.

"FETÖ üyeliği" ve ByLock kullanıcısı olmakla da suçlandığını belirten Esen, söz konusu programı cezaevindeyken duyduğunu idda etti.

Esen, "Bu programı kullanmadım, cezaevindeyken duydum. Ben Atatürk milliyetçisiyim. Hiçbir dini tarikat yada cemaate üye değilim. Allah ile kul arasında cemaat, tarikat hiçbir yapının olmamasına inanıyorum. Üzerime atılan darbeci yaftasını da kabul etmiyorum." dedi.

Duruşmaya, 2 Mayıs Çarşamba günü devam edilecek.

Muhabir: İsmet Karakaş, Tanju Özkaya

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.