Kontrolsüz satılan cinsel uyarıcılara dikkat

MANİSA'da Üroloji Uzmanı Op. Dr. İlker Gündüz, cinsel gücü artırıcı ilaç kullanımının 20'li yaşlara kadar düştüğüne dikkati çekip, bazı market ve akaryakıt istasyonu gibi yerlerden kolayca, kontrolsüz bir şekilde temin edilebilen...

22 Temmuz 2015 Çarşamba 10:08
Kontrolsüz satılan cinsel uyarıcılara dikkat






MANİSA'da Üroloji Uzmanı Op. Dr. İlker Gündüz, cinsel gücü artırıcı ilaç kullanımının 20'li yaşlara kadar düştüğüne dikkati çekip, bazı market ve akaryakıt istasyonu gibi yerlerden kolayca, kontrolsüz bir şekilde temin edilebilen bu ürünlerin organları iflas ettirerek ölüme bile neden olabildiğini belirtti. Gündüz, çocuk sahibi olmayı ertelemenin kısırlığın en önemli nedenlerinden biri olduğunu da söyledi.
Çocuk sahibi olmak isteyen çiftlerin korkulu rüyası olan kısırlık, toplumumuzda her 6 -7 evlilikten birinde görülüyor. Türkiye'de her yıl 600 bin civarında evlilik gerçekleşiyor ve yılda yaklaşık 90 bin çift kısırlık sorunuyla karşılaşıyor. Üroloji Uzmanı Op. Dr. İlker Gündüz, günümüzde evlenme yaşının yükselmesinin ve evlenen çiftlerin çocuk yapmayı sürekli ertelemelerinin kısırlığın en önemli nedenleri arasında yer aldığı söyleyerek, evli çiftlerin yanı sıra bekarların da üreme sağlığını kontrol ettirmesi gerektiğine dikkat çekti.
Üroloji Uzmanı Op. Dr. İlker Gündüz, üreme kabiliyetinin şansa bırakılmaması gerektiğine dikkat çekerek, özellikle yeni evli çiftlerin özellikle ilk 6 ay sonrası mutlaka kontrole gitmesi gerektiğini belirtti. Kadının yaşı ilerledikçe gebelik şansının azaldığına işaret eden Gündüz, "25 yaşındaki bir kadın genellikle 2-3 ay içinde gebe kalırken, 35 yaşın üzerindeki normal kadınlarda bu süre 6 aydan uzun sürebilir. Erkeklerde de 60 yaş üzerinde sperm sayı ve kalitesinde azalma görülebilir. Kısır çiftlerde problem yüzde 40 erkekte, yüzde 40 kadında ve yüzde 20 ise her ikisinde beraberdir. Ayrıca enfeksiyonların artması tüplerde tıkanıklığa neden olarak kısırlığa yol açar. Stres de genelde kısırlığın nedenidir" dedi.
CİNSEL UYARICILARA DİKKAT
Cinsel gücü arttıran ilaçların kullanım yaşının 20'lere indiğini belirten Gündüz, "Bu ürünler bazı market ve akaryakıt istasyonlarında sakız gibi satılıyor. İlaçların gelişigüzel kullanılması ciddi sağlık sorunlarına neden oluyor. Kolayca temin edilen ve kontrolsüz temin edilen bu ilaçlar, organları iflas ettirerek ölüme dahi sebep olabiliyor. Bu konuda vatandaşlarımız dikkat etmesi gerekir" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.