Konya'da paralel yapı operasyonu; 23 okula kayyum atandı

Konya'da Paralel Yapılanma'ya yönelik soruşturma kampasında yürütülen operasyonlarda toplam 23 okul, dershane ve yurda kayyum yönetimi atandı.

18 Mayıs 2016 Çarşamba 00:13
Konya'da paralel yapı operasyonu; 23 okula kayyum atandı






Konya'da paralel yapı operasyonu; 23 okula kayyum atandı


Paralel yapılanmaya yönelik Konya'da yürütülen operasyonlar çercevesinde 23 okula kayyum yönetimi atandı. Konya'da Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY operasyonu kapsamında, iki eğitim kurumuna 'Terör örgütüne finans sağlamak, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama, vergi kaçakçılığı, FETÖ/PDY Konya İl yöneticiliği yapmak ve terör örgütünü üye olmak' suçlarından kayyum atandı.

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, FETÖ/PDY soruşması kapsamında, ''Maliye Bakanlığı Vergi Denetleme Kurulu Konya Küçük ve Orta Ölçekli Mükellefler Grup Başkanlığı müfettişlerince düzenlenen raporlara göre, Merve Özel Eğitim Kurumları A.Ş. ile Özel Saban Eğitim Hizmetleri A.Ş.'nin bünyelerinde usulsüz işlem ve para akışlarının tespit edildiği, şirket ortakları ile bir kısım personelin eğitim kurumlarını kullanarak himmet, burs, bağış, kurban adı altında para topladıkları, toplanan paraları sistem içerisinde FETÖ/PDY terör örgütüne aktardıkları, şirketlere bağlı eğitim kurumlarının FETÖ/PDY terör örgütünün amaç, ideoloji ve stratejileri doğrultusunda araç olarak kullandığı, şirketlerin hissedarları ve yönetim kurullarında bulunmuş ve bulunmakta olan kişilerin örgütün il yapılanması içerisinde yer aldıklarının tespit edildiği, bu kapsamda Başsavcılığı'nın 17 Mayıs 2016 tarihli talebine binaen Konya Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nin 17 Mayıs 2016 kararı ile Merve Özel Eğitim Kurumları A.Ş. ve Özel Sabah Eğitim Hizmetleri A.Ş.'ye kayyum atanmasına karar verildiği' belirtildi.

Soruşturma sürerken, kararın ardında, atanan kayyumlar iki eğitim kurumuna ait okul ve dershanelere geldi. Polis de bu eğitim kurumlarında önlem aldı.


TOPLAM 23 OKUL, DERSANE, VE YURT VAR

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında kayyum atanan Merve Özel Eğitim Kurumları'na bağlı 3 ilkokul, 2 ortaokul, 4 lise, 1 ortaöğretim kız öğrenci yurdu, 2 adette çocuk gündüz bakım evi olmak üzere 12 eğitim kurumu, Özel Sabah Eğitim Hizmetleri'ne bağlı 9 dershane, 1 orta öğretim kız öğrenci yurdu ve 1 adette yüksek öğretim erkek öğrenci yurdu olmak üzere 11 eğitim kurumu bulunuyor.
Son Güncelleme: 18.05.2016 00:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.