Kürkçü: IŞİD, Erdoğan'ın imalatıdır

SOMA Davası için Manisa'ya HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel ile birlikte gelen HDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, partisinin il başkanlığı binası önünde partililerine seslendi. Önümüzdeki genel seçimin AK Parti ile HDP arasında...

13 Nisan 2015 Pazartesi 18:06
Kürkçü: IŞİD, Erdoğan'ın imalatıdır






SOMA Davası için Manisa'ya HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel ile birlikte gelen HDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, partisinin il başkanlığı binası önünde partililerine seslendi. Önümüzdeki genel seçimin AK Parti ile HDP arasında geçeceğini ileri süren Kürkçü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı IŞİD'i yaratmakla suçladı.
HDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ve İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, Akhisar'daki Soma Davası'nın ardından partisinin İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Ardından parti binasının önünde partililerine seslendi. İlk konuşmayı yapan Ertuğrul Kürkçü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi.
KÜRKÇÜ SEÇİMDE OY İSTEDİ
Ülkenin kaderinin ezilenlerin elinde olduğunu söyleyen Milletvekili Kürkçü, "Bu kaderi biçimlendirmek sizlerin, bizlerin elinde. Eğer bu haksız, adaletsiz, zalimane, 12 Eylül askeri diktatörlüğünden kalma barajı yerle bir edeceksek, geleceğimizi kurtaracağız demektir. Bu seçimin aritmetiği gayet basittir. Tayyip Erdoğan'dan kurtulmak mı istiyorsun Hakların Demokratik Partisi'ne oy ver. Barış mı istiyorsun Hakların Demokratik Partisi'ne oy ver. Özgürlük mü istiyorsun Hakların Demokratik Partisi'ne oy ver. HDP dışında hangi partiye oy verirseniz verin; bu seçimde bir sonuç elde edemeyebilirsiniz. Tabi ki öteki partilerde bizim partimiz kadar saygındır. Öteki partilere oy veren yurttaşlarımız, bizim partimize oy veren yurttaşlarımız kadar saygındır. O partilerinde Türkiye'yi yönetmeye talip olmaya hakkı vardır. Ama seçimde bu seçimin özelliği dolayısıyla eğer oylarınızı Hakların Demokratik Partisi'ne verirseniz; 12 yıldır Türkiye'yi yönetemediğini, Türkiye halklarını birbirine düşürdüğü, Türkiye'ye zulüm ettiğini, halkın parasına tamah ettiğini, halkın parası ile kendisine saray yaptırırken, madencileri toprağın altına gömdüğünü bildiğimiz birinden kurtulmamız imkan dahiline girecektir" dedi.
"ERDOĞAN'I BEŞTEPE'DEKİ SARAYINA HAPSEDELİM"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştiren Kürkçü, "IŞİD denilen bela bizzat bir Tayyip Erdoğan imalatıdır. Tayyip Erdoğan'ın müsaadesiyle onun izniyle sınırlarımızdan geçtiler. Suriye'de Arap'ı, Kürt'ü, Ermeni'yi, Asuri'yi, Ezidi'yi boğazlamak için kılıçlarını çektiler. Herkesi nasıl doğradıklarını gördünüz. Bunların arasına mesafe koymayı başaramayan bir hükümetin Türkiye'de halklar arasında nifak tohumları atmaması düşünülemez bile. Bu hükümetten kurtulmak mı istiyorsunuz? Erdoğan'dan kurtulmak mı istiyorsunuz? Onu yargı önüne çıkarmak mı istiyorsunuz? Ona çaldıklarının, soyduklarının hesabını sormak istiyorsunuz? Hakların Demokratik Partisi etrafında birleşin. Barajları yıkalım. O Tayyip Erdoğan'ı Beştepe'deki sarayına hapsedelim" dedi.
"GELİN BİZİ BU HIRSIZLARDAN KURTARIN DİYORUZ"
HDP'li Milletvekili Sebahat Tuncel ise, "Başka bir yaşam başka bir Türkiye mümkün bize dayatılan bu zorbalığı yaşamak zorunda değiliz. Bize oy verin demiyoruz. Ey halkım gelin bizi bu zalimlerden kurtarın diyoruz. Gelin bizi bu hırsızlardan kurtarın diyoruz" dedi.

FOTOĞRAF

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.