Kuzey Irak'a hava ulaşımı tamamen durdu

Erbil Uluslararası Havalimanı Müdürü Faik, askeri, diplomatik ve BM'ye ait seferlerin dışında yerel saatle 18.00'den itibaren tüm uluslararası uçuşların askıya alınacağını söyledi.

29 Eylül 2017 Cuma 17:58
Kuzey Irak'a hava ulaşımı tamamen durdu






ERBİL (AA) - Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki (IKBY) Erbil Uluslararası Havalimanı Müdürü Telar Faik, askeri, diplomatik ve Birlemiş Milletler'e (BM) ait seferler dışında tüm uluslararası uçuşların bugün yerel saatle 18.00'den sonra askıya alınacağını duyurdu. 

Faik, Erbil Havalimanı'nda gazetecilere, Irak merkezi hükümetinin, gayrimeşru referandum sonrasında IKBY'deki havalimanlarının uluslararası seferlere kapatılması talebi hakkında açıklamalarda bulundu. 

Bağdat hükümetinden sorunun çözülmesi konusunda şimdiye kadar herhangi bir heyetin kendileriyle temas kurmadığını belirten Faik, Irak Sivil Havacılık Kurumu'nun talimatıyla Erbil ve Süleymaniye'deki uluslararası uçak seferlerinin 18.00'den itibaren askıya alınacağını ifade etti. 

Böylesi bir karardan sadece IKBY'nin değil ancak tüm Irak'ın zararlı çıkacağını dile getiren Faik, en kısa zamandan bu kararın iptal edilmesini istedi. 

"Askeri, diplomatik ve BM'ye ait uçaklar seferlerini yapabilecek" 

Gazetecilerin havalimanının hangi seferlere açık olacağının sorulması üzerine Faik, "Askeri, diplomatik ve BM'ye ait uçaklar seferlerini yapabilecek" cevabını verdi. 

Muhabir: İdris Okuducu

Son Güncelleme: 29.09.2017 20:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.