Manisa'da orman yangınına kameralı önlem

MANİSA'da ormanlar, yangına karşı yangın gözetleme kulelerine yerleştirilen 360 derecelik görüş açısı ve 24 saat kesintisiz kayıt yapan kameralarla izlenecek. Dumana karşı görüntülü olarak alarm veren kameralı sistem sayesinde orman...

22 Mayıs 2015 Cuma 11:05
Manisa'da orman yangınına kameralı önlem






MANİSA'da ormanlar, yangına karşı yangın gözetleme kulelerine yerleştirilen 360 derecelik görüş açısı ve 24 saat kesintisiz kayıt yapan kameralarla izlenecek. Dumana karşı görüntülü olarak alarm veren kameralı sistem sayesinde orman yangınlarına anında müdahale edilecek.
Havaların ısınmasıyla birlikte Manisa Orman İşletme Müdürlüğü, olası orman yangınlarına karşı tedbirlerini arttırdı. Manisa'da ormanlar, yangın gözetleme kulelerine yerleştirilen dumana ve yangınlara karşı duyarlı kameralarla 24 gözetlenecek. Yangın gözetleme kulelerine kurulan özel kameralar sayesinde, orman yangınları tespit edilerek yangına anında müdahale edilecek.
ŞU AN İÇİN BİR KULEDE MEVCUT
Konuya ilişkin bilgi veren Manisa Orman İşletme Müdürü Yasin Yaprak, "Manisa'da kurumumuza ait 12 arazöz, 6 su ikmal aracı, 5 ilk müdahale aracının yanı sıra ormanlık alanlarımızda 12 yangın gözetleme kulesi mevcut. Şu an 12 yangın gözetleme kulesinden sadece birinde kamera kuruldu. Önümüzdeki günlerde diğer gözetleme kulelerine de kameralar kurmayı düşünüyoruz. Bu yönde çalışmalarımız sürüyor. Kurulan kamera sistemi sayesinde ormanlarımızda çıkacak herhangi bir yangını anında belirleyip müdahale edeceğiz" dedi.
"HER TÜRLÜ USULSÜZLÜK TAKİP EDİLMEKTEDİR"
Ormanların Anayasa ile korunduğuna dikkat çeken Yaprak, "Orman alanlarında azalma mümkün değildir. Ormanlarda meydana gelen ve gelebilecek usulsüzlüklere anında müdahale edilmektedir. Her türlü orman suçları; ağaç kesme, açma, işgal, orman yangını gibi usulsüzlükler koruma ekiplerince tespit edilmekte ve cumhuriyet savcılıklarına intikal ettirilmektedir. Her türlü usulsüzlük takip edilmektedir. Ayrıca olası yangınlarda söndürme çalışmalarından sonra yangının faili araştırılmakta, söndürme masrafı, ağaçlandırma masrafı, yanan orman emvalindeki değer kaybı hesap edilerek ceza ve hukuk davaları açılmaktadır. Yanan sahalarda üretim işleri hızlı bir şekilde yapılarak toprak hazırlığına müteakip aynı yılı içinde ağaçlandırılmaktadır" diye konuştu.

FOTOĞRAF

  

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.