Masum Türker: MİT TIR'larında IŞİD'e gönderilen altın ve döviz de vardı

İZMİT (Kocaeli), () - DSP Genel Başkanı Masum Türker, MİT TIR'larında sadece silah bulunmadığını, altında ISİD'e maaş olarak gönderilen seri numaraları alınmış dolar ve altınların da bulunduğunu; güvenlik güçleri ile MİT görevlileri...

05 Haziran 2015 Cuma 14:22
Masum Türker: MİT TIR'larında IŞİD'e gönderilen altın ve döviz de vardı






İZMİT (Kocaeli), () - DSP Genel Başkanı Masum Türker, MİT TIR'larında sadece silah bulunmadığını, altında ISİD'e maaş olarak gönderilen seri numaraları alınmış dolar ve altınların da bulunduğunu; güvenlik güçleri ile MİT görevlileri arasındaki mücadelenin de bunlarla ilgili olduğunu ileri sürdü. 
Partisinin Kocaeli İl Başkanlığı'nda açıklamalarda bulunan Masum Türker, Cumhuriyet Gazetesi'nda TIR'larla ilgili fotoğrafların yayınlanmasından DSP olarak memnuniyet duyduklarını belirtti. Türker şunları söyledi:
YÜCE DİVANLIK KONULAR
"Çünkü bu TIR'larla ilgili operasyon olduğundan bu yana, bu TIR'larda üç şey olduğunu, ama yalnız iki şeyin adını verdik. Biz altınların adını verdik. Dolarların adını verdik. Silahları söylemekten kaçındık. Şimdi bu silahların ortaya çıkması, o dönemin Başbakanı ve o dönemın Dışisleri Bakanı, yani bu dönemin Cumhurbaşkanı ve Başbakanı'nın Lahey Adalet Divanı'nda insanlık suçuyla yargılanmalarına neden olabilecek kadar vahim bir durumdur. Bu TIR'larla ilgili gerçek, aslında eroin takibine takılmış ve tesadüfen silahlar ve diğerleri ortaya çıkmıştır. Ama şu anda bu dosyaların servisini yapanlar bile Türkiye’nin birçok üst düzeydeki yöneticisinin ve bunların yüzde 95’inin yargılanma yeri yalnız Yüce Divan olan; yani kimleri kastettiğimi biliyorsunuz. Kimler Yüce Divan'da yargılanır, Yüce Divan’da yargılanması sözkonusu olanları kapsayan bilgiler var."    Masum Türker konuşmasında, "Eğer bu TIR'lar yalnız silah taşısaydı, arama yapılırken hiç bir tepki gösterilmesine gerek olmayacaktı" diyerek şöyle devam etti:
'IŞİD'E MAAŞ OLARAK GİDEN DOLAR VE ALTINLAR'

"Bu silahları taşımak normaldir. MİT ya da başka bir güvenlik kuruluşumuza ait olduğu gösterilince hiç bir işlem yapılmaz ve dosya kapanır. Ama oradaki dünkü Cumhuriyet'e yansıyan resimlerdeki o 'baktırmam-baktırırım' şeklinde MİT sorumlusu ile o güvenlik güçleri arasında boğuşmanın nedeni, o silahların altındaki altınların ve dolarların görülmemesidir. O dolarları gönderenler seri numaralarını da almışlar. Seri numaralarını taşıyan dolarlar IŞİD'in elinde, maaş olarak dağıtılıyor. IŞİD'i oluşturanların maaşları onunla ödeniyor. Altınlar taşındı ve Türkiye'yi de ilgilendiren, hala Zarraf'ın İran'da tutuklu olan ortağından sorgulanan ve hesabını Zarraf'ın vermesi gereken kayıp 2,5 milyar dolarla ilgilidir."
SAVAŞ ÇILGINLIĞI
Mesum Türker "Şimdi Türkiye'nin böyle bir darboğaza sokulmasında, bu kadar açık konuşmamamın, açıklama yapmamanın nedeni; Allah'a şükür bir çılgınlık yapıp Suriye ile tahayyül ettikleri savaşı, seçim öncesi çıkarıp, seçimi durdurmadılar. En büyük endişem buydu. Bugün bu rahatlıkla ve bu baskıyı üzerimden atarak konuşuyorum. Bu saatten sonra ne olursa olsun, seçimi geriye döndürme durumu kalmamıştır" dedi. Türken konuşmasını daha sonra Pazar günü yapılacak olan seçimlerle ilgili çalışmaları anlattı.   

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.