Michelin'den ilk 9 ayda 16,4 milyar avro net satış

- Michelin yılın ilk 9 ayında yüzde 6'lık büyüme ile 16,4 milyar avro net satış elde etti

09 Kasım 2017 Perşembe 14:16
Michelin'den ilk 9 ayda 16,4 milyar avro net satış






İSTANBUL (AA) - Michelin, yılın ilk 9 ayında yüzde 6'lık büyüme ile net satışlarını 16,4 milyar avroya ulaştırdı.

Michelin, 2017 yılı ilk dokuz ayına ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı.

Açıklamaya göre, bütün lastik segmentlerinde orijinal ekipman kategorisinde yukarı yönlü ivme gösteren Michelin, ilk dokuz ayda yüzde 6'lık artışla net satışlarını 16,4 milyar avroya ulaştırdı. Michelin, üçüncü çeyrekte ise 5 milyar 335 milyon avro net satış elde etti.

18 inç ve üzeri premium lastik pazarında yaşanan yüzde 21'lik büyümeyle birlikte iş makinesi, tarım, uçak lastiklerini kapsayan özel lastik pazarında yüzde 18'in üzerinde artış görülürken, yüzde 21'lik büyümede "Michelin CrossClimate+" ve "Michelin Pilot Sport 4S" lastikleri büyük rol oynadı.

Michelin 2017 yılının ilk dokuz ayında, binek araç ve hafif ticari lastikleri orijinal ekipman ve değişim pazarında satılan lastik bakımından geçen yıla göre yüzde 3 büyüdü.

Kamyon lastikleri pazarında ise orijinal ekipmanda yüzde 12, değişimde ise yüzde 2 büyüme kaydedildi. Michelin'in Türkiye'yi de içine alan Avrupa bölgesinde ise ağır vasıta lastikleri orijinal ekipman pazarında yüzde 7, yenileme-değişim pazarında 6'lık bir büyüme ile global rakamların üzerine çıktı.

Michelin, özel ürün grubu lastiklerinde iş makinesi, tarım, iki teker ve uçak lastikleri segmentlerinin her birinde başarı kaydetti. Özellikle olumlu ekonomik ortam etkisiyle altyapı projeleri ve maden lastiklerindeki iyileşme ve yolcu trafiğindeki artışla ticari uçak segmentindeki talep büyümeyi tetikledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.